Ana Mihajlovski Foto: Instagram/an_amihajlovski

Ana Mihajlovski oglasila se na Instagramu povodom vesti koja je osvanula u domaćim medijima, a tiče se navodno njene sestre po ocu, koju je navodno silovao M. R. (33). Voditeljka je najpre na Instagram storiju napisala nekoliko rečenica, a potom snimila video u kome se obratila pratiocima, ističući da je fokus s jednog tragičnog događaja prebačen na potpuno pogrešnu osobu, odnosno nju.

Mihajlovski se najpre obratila medijima rekavši da je tragičan slučaj zloupotrebljen zarad senzacionalizma.

Foto: Instagram/an_amihajlovski

„Svi vi koji zloupotrebljavate tragičan slučaj mlade devojke i stavljate mene na naslovne strane zbog istog prezimena, a sve zarad jeftinog senzacionalizma kojim se redovno služite, snosićete pravne posledice. Vi ste monstrumi“, napisala je ona, te dodala da žrtva o kojoj mediji pišu nije njena sestra.

Foto: Instagram/an_amihajlovski

„Svi koji su zabrinuti za zdravlje moje sestre, molim vas, ne brinite. Ona je OK. Eno je sa mužem na salašu“, dodala je Mihajlovski.

Nakon ovih objava na Instagram storiju, voditeljka je snimila i video u trajanju od tri minuta, gde je pokrenula mnoga pitanja.

PROČITAJTE JOŠ

„Jako mi je žao što moram da se javim jednim ovako tragičnim povodom. Međutim, mislim da je krajnje vreme da se neke stvari javno izgovore. Jako mi je žao kada bilo koja osoba na svetu doživi bilo kakvu vrstu neprijatnosti. Naročito mi je žao ukoliko je osoba nežnijeg pola doživela bilo kakvu vrstu zla od muškarca. Mislim da je sada zaista najmanje bitno pitanje mojih rodbinskih odnosa i mislim da je vreme da se zapitamo gde je granica senzacionalizma. Gde povlačimo crtu, i ko je taj ko je povlači“, zapitala se Ana na početku, a potom dodala da je za čitav slučaj saznala upravo iz medija:

„Ja sam danas zauzela naslovnu stranu jednih novina uz neki naslov o kojem zaista ne znam apsolutno ništa. Ništa više od onoga što sam u medijima pročitala. Na toj istoj naslovnoj stranici trebalo je da se nađe osoba koja je neko zlo načinila kako bi žene u njegovoj blizini znale s kim imaju posla.“

Voditeljka je potom istakla važnu ulogu medija u društvu i podsetila na njihovu moć, koja se, kako smatra, ne koristi u prave svrhe.

„Mediji su stub jednog društva. Novinari su jako važna karika u svakom društvu. Oni imaju moć da isprave pogrešno, da poprave pokvareno… Postavlja se pitanje kako naši mediji tu moć koriste i zašto sam ja na naslovnoj stranici u slučaju sa kojim zaista veze nemam, ali nije važno što ja sa tim slučajem veze nemam.“

Mihajlovski je podvukla i to da je fokus s jednog tragičnog događaja prebačen na potpuno pogrešno osobu, odnosno nju.

„Važno je što je fokus sa jedne mlade osobe, koja je očigledno doživela neko zlo od jednog muškarca prebačen u potpunosti na jednu nebitnu osobu za ceo taj slučaj, a to sam ja. Postavlja se takođe pitanje zašto nam je svima ovde bezbednost ugrožena, kakve to naslove čitamo i šta rade institucije da bismo mi, građani ove zemlje, čitali sve manje takvih naslova. Nepohodno je da oć počne da se koristi na pravi način. Neophodno je da kao društvo kažemo dosta i krajnje je vreme da povučemo crtu. Ovo nisu teme koje treba da se obrađuju na senzacionalistički način zarad nekakvih klikova na internetu. Ovo su teme za koje mi građani očekujemo da ćemo biti objektivno, pravovremeno i istinito informisani. Mislim da je krajnje vreme da počnete da radite svoj posao“, zaključila je Mihajlovski.

Podsetimo, u medijima se pojavila vest da je muškarac starosti 33 godine (M. R.) osumnjičen da je u ponedeljak silovao J.M., svoju 11 godina mlađu devojku, a posle saslušanja u pred Višim tužilaštvom u Požarevcu određen mu je pritvor od 30 dana. Kako su naveli domaći mediji, žrtva je navodno sestra po ocu poznate televizijske voditeljke Ane Mihajlovski, a čitav slučaj policiji je prijavila majka žrtve.

Ubrzo pošto su majka i ćerka prijavile ovo krivično delo, policija je pronašla osumnjičenog za silovanje, koji je i pre gotovo deceniju zbog istog krivičnog dela osuđen na dve godine zatvora.

Osumnjičenom je određen pritvor kako ne bi ponovio isto delo.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)