Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Ljubomir Bulajić i Petar Strugar, koji u seriji "Aleksandar od Jugoslavije" tumače glavne uloge, odnosno Kralja Petra i novinara Luku Mesečinu, dali su zajednički intervju za portal Nova.rs u kojem su pričali o snimanju serije, dogodovštinama sa seta, ali i o prijateljstvu koje je, kako kažu, dodatno ojačalo tokom snimanja.

„Gledaoci će imati prilike da vide drugu stranu istorije, u odnosu na ono što su nas učili u školi. Scenario je rađen po scenariju Vuka Draškovića“, govori na početku Bulajić za Nova.rs.

„To je romantizovana verzija istorijskog događaja. Kada god se rade igrani programi na istorijske teme, uvek dolazi do izvrtanja činjenica, zarad dramturške konstrukcije samog dela“, rekao je Strugar.

„Snimali smo nekih pet meseci. Izgurali smo u tom periodu celih petnaest epizoda. Sreća nas je poslužila da se malo ljudi razbolelo. Nisu imali teške oblike bolesti. Bog nas je pogledao, a kada kažemo Bog, mislimo Šotra“, govore njih dvojica kroz smeh.

PROČITAJTE JOŠ

Strugar i Bulajić su takođe pričali o samom snimanju „Aleksandra od Jugoslavije“, navodeći da su pre svakog dolaska na set morali da mere temperaturu, a da su tokom samog snimanja držali određenu distancu i nosili maske. Dotakli su se sarađnje sa, kako u šali kažu, Bogom, odnosno, Zdravkom Šotrom, ali su pričali i o svojim kolegama, govoreći da ni sa kim drugim nisu ostvarili značajniji prijateljski kontakt.

Ceo intervju sa Petrom Strugarom i Ljubomirom Bulajićem možete pogledati u videu na početku teksta. 

Serija, koja će imati 15 epizoda, snimljena je u United Media. Svi gledaoci imaju prilike da preko EON-a gledaju celu seriju. Popularno “bindžovanje” dostupno je odmah preko EON TV i putem bilo kog interneta u Srbiji putem EON mobilne ili EON smart aplikacije.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu koji je sniman tokom prošle godine. Kralja Aleksandra tumači Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. U glumačkoj ekipi su i Irfan Mensur, Petar Strugar, Branislav Lečić, Žarko Laušević, Voja Brajović, Nikola Kojo, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Nada Macanković, Nataša Ninković, Nela Mihailović, Danica Maksimović, Anica Dobra, Zoran Cvijanović, Vojin Ćetković, Jelica Sretenović…

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Svou televizijsku premijeru serija će imati večeras na kanalu Nova S.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)