Tepić: Rušenje kuće zbog bahatosti „prvog kuma“ Srbije

Video 02. mar. 202112:54 > 14:16
Podeli:

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je na konferenciji za novinare da je imanje Mirka Ružića u Priboju, potpuno uništeno zbog izgradnje mini hridroelektrane "Reković", koju vodi poslovni partner Nikole Petrovića - Dragan Klisura.

“Nevolje su krenule odmah od početka. Umesto saniranja štete, umesto obeštećenja, gospodin Ružić mi je rekao da se pojavio advokat u ime investitora, koji se zove Đorđe Bendić iz Priboja, koji mu je u prisustvu Klisure rekao da vodi računa šta radi, jer je to centrala Vučićevog kuma i da nikako ne tuži, ako ne želi probleme. Usled daljih radova, umesto da saniraju i otklone štetu, oni su visokonaponske kablove spustili na zemlju. Ovi kablovi su usred malinjaka Mirka Ružića”, navela je ona.

Tepić je dodala da se Ružić obratio nadležnima, inspekciji u Priboju i da je na teren izašao Ekrem Hodžić, građevinski inspektor.

“On je sve konstatovao, ali umesto da krivcima naloži saniranje štete, on je naveo da postoji realna opasnost od pogoršanja situacije zbog nepredvidivosti klizišta i da će doneti rešenje o zabrani korišćenja objekta. Državni službenik u ime države zabranjuje čoveku da živi u svojoj sopstvenoj kući. Da sve ono što je zaradio i izgradio ne vredi, jer je štetu napravio neko ko se sklanja iza leđa prvog kuma Srbije, a gospodin Ružić treba da se iseli iz svoje rođene kući”.

Komentari

Vaš komentar