Srpski vatrogasci i piloti u borbi sa požarima na Eviji

Video 12. avg. 202112:18
Podeli:

Pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice već nekoliko dana aktivno učestvuju u borbi sa požarima koji su zahvatili sever drugog po veličini grčkog ostrva, Eviju.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Niša, Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zrenjanina, Kikinde, Jagodine, Kruševca i Kraljeva već treći dan angažovani su danonoćno na gašenju požara na severnom delu ostrva Evija, zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice koji su samo tokom jučerašnjeg dana u dva navrata u 44 naleta izbacili 48 tona vode u rejonima mesta Elinika i Atalanti.

Vatrogasci-spasioci tokom jučerašnjeg dana nastavili su rad na lokalizaciji požara u selu Avgarija u severnoj Eviji.

Sa terenskim vozilima opremljenim pumpama visokog pritiska i vodom tokom dana nekoliko puta su intervenisali na gašenju manjih požara u obruču zone zaštite i time držali pod kontrolom požarnu liniju u dužini od preko tri kilometra, čime su sprečili širenje požara na hiljade hektara šumskih kompleksa i sela u okolini.

Takođe, srpski vatrogasci su tokom dana u nekoliko navrata pritekli u pomoć grčkim kolegama koji štite dve susedne zone i pomogli u gašenju otvorenog plamena, dok su noćas obilazili teren i povremeno reagovali na opožarenim površinama, kako bi liniju požara držali pod kontrolom.

Komentari

Vaš komentar