Srbin, ugostitelj iz Beča: Konačno da i mi prodišemo

Video 25. maj. 202113:51
Podeli:

Veliko popuštanje epidemioloških mera u Austriji, koje se sprovodi od prošle srede, najviše je obradovalo ugostitelje, ali i njihove goste.

Već prvog dana su gotovo svi lokali bili puni gostiju, koji su jedva čekali da ponovo odu na kafu sa prijateljima.

Ipak, ko želi u svoj omiljeni restoran ili kafić mora da ima ili negativan test na koronu – antigenski ne stariji od 48 sati, kućni ne stariji od 24 sata i PCR ne stariji od 72 sata, ili potvrdu o izlečenju od korone ne stariju od šest meseci, ili potvrdu o vakcinaciji.

Svi su bili već prvog dana upoznati sa svim ovim merama i pripremili potrebnu „dokumentaciju“, koja je od sada do pobede nad pandemijom „ulaznica“ za restorane i kafiće, ali i bazene, frizerske salone…

Vlasnik jednog bečkog restorana, Radomir Mihailović rekao je da se obradovao gostima posle osam meseci tokom kojih je zbog pandemije morao da drži zatvoren lokal.

Ukazao je da je od prvog dana vladalo veliko interesovanje gostiju, koji su, i pored lošeg vremena, došli u njegov restoran u velikom broju.

Što se kontrole mera tiče, kazao je da su ugsotiteljski objekti preuzeli kontrole, ali da nema nikakvih problema.

„Kada dođu, gosti ispred ulaza sačekaju dok ne dođe neko od osoblja po njih. I sami odmah pokazuju potrebne potvrde“, objasnio je Mihailović.

Kaže da su građani osam meseci bili „zatvoreni“, da su se uželeli restorana i da su jedva dočekali njihovo ponovno otvaranje.

Komentari

Vaš komentar