Sergej o ulozi: Kralj Milan je izvukao Srbiju iz blata

Video 09. jun. 202117:12 > 18:26
Podeli:

Mi ne pravimo parodiju, parodija je ovo što danas živimo. Sve što se dešavalo pre 130 godina dešava se i danas, ne moraš da govoriš o onom vremenu da bi govorio o ovom. Sve je isto, i jasno možeš da uđeš u uzroke svega i sagledaš posledice. Odbijam da je to parodija, apsolutno držimo do istorijskih činjenica, rekao je danas glumac Sergej Trifunović na početku snimanja serije "U Zagrljaju Crne ruke" u produkciji "Junajted medije".

Po scenariju Srđana Ćešića i u režiji Radivoja Raše Andrića, popularni glumac tumači lik kralja Milana Obrenovića. Planirano je 13 epizoda, a tokom naredne tri nedelje biće snimljene tri pilot epizode. Izvršni producent je „Art&Popkorn“.

– Jako sam zadovoljan jer sam preživeo prvu klapu. To je uvek stres kada ste glumac, još je stresnije kada ste producent. Pošto ovo dolazi posle deset godina priprema, prvi draft je napisan još u martu 2011, kada smo se porodili zvao sam Rašu i rekao sam mu da imam tremu, a on mi je odgovorio: „Samo tremu? Ćuti, ja sam uspeo prvi put da ne povraćam“. Znači, to je prava stresidba. Ali, krenulo je super! – nije krio zadovoljstvo Trifunović.

Na konstataciju da mu kostim stoji ko saliven, u svom stilu je odgovorio:

– Osećam se kao kralj. Mislim da sam na tragu da kao Denijel Dej Luis idem i zahtevam da me ljudi oslovljavaju sa Vaše veličanstvo. Šalim se, naravno.

Ali, vrlo ozbiljno je podsetio da je kralj Milan jedan od najpotcenjenijih vladara koji je izvukao našu zemlju iz blata na jedan dobar način.

– Zato su Rusi pokušali da ga svrgnu mnogo puta. Okrenuo se Zapadu i prvi je počeo da modernizuje ovu zemlju, to je činjenica. On je bio prosvećen, imao je osam godina kada je doveden na dvor Mihaila Obrenovića, školovao se u francuskom liceju, imao je određena znanja, vrline i htenja u svojoj vladavini.

A tek o njegovom ljubavnom životu, nastavlja Trifunović, trebalo bi napraviti posebnu spin off seriju.

– Njegov ljubavni život bio je čuven nadaleko. Snimljen je film „Princ i igračica“ Lorensa Olivijea iz 1957. sa Merilin Monro, gde Olivije „igra“ Milana Obrenovića. Spekulisalo se da je imao aferu sa ženom Randolfa Čerčila i da je Vinston njegov sin. Sve je moguće u Milanovom životu. Ostalo je da je bio vagabundo, da je lumpovao po Parizu sa striperkama i Tuluz Lotrekom. Sve je bilo uzbudljivo u životu tog čoveka. Meni se najviše sviđalo koliko je on voleo život.

Komentari

Vaš komentar