U svojoj autorskoj emisiji "Utisak nedelje", koju možete pratiti na televiziji Nova S, Olja Bećković je ponovo za vas sumirala događaje koji su obeležili proteklu sedmicu.

Ko nam se i kako rugao prošle nedelje, nešto smo ozbiljno skrivili i zabrljali kada nam se kratko i jasno obratio ministar Mali.

Opet se prethodne sedmice vodila rasprava o atentatu na predsednika, organizovane su i specijalne emisije u kojima su gosti analizirali hrabrost Aleksandra Vučića.

Postoji debata u javnosti o smislu učešča opozicije u parlamentu, možda bi to mogla da budu i neka logična pitanja koja je postavila Marinika Tepić na jednoj od sednica.

Prethodnu sedmicu su i iskazi svedoka saradnika Srđana Lalića u Specijalnom sudu. Analiziralo se ko je i kako izveštavao sa suđenja i koji su to mediji antidržavni elementi, a sa talasa ružičaste televizije odapete su i otrovne strele prema, ni manje ni više, nego Javnom servisu Srbije.

Jedna od poruka koju godinama slušamo sa režimskih medija je da je sramotno postavljati pitanja o aktivnostima Milana Radojičića i njegovim sumnjivim poslovima, jer se na taj način otežava položaj Srba na Kosovu i Metohiji, a ruši se i pregovaračka pozicija oko budućeg statusa Kosova.

Skupštinski cirkus koji pratimo na malim ekranima iz dana u dan nervira javnost Srbije. Kakve poruke nam stižu iz većinskog dela parlamenta i da li se poslanici rugaju samo ženama ili svim građanima.

Dogurali smo i dotle da se poslanicima opozicije zabranjuje i prolaz kroz salu u delu u kom sedi većina koja žestoko brani svoju teritoriju od tog „strašnog prekršaja“.

Profesor Vladeta Janković apelovao je sve poslanike u parlamentu, a posebno na one iz vladajuće većine, da se u ime zdravog razuma i građanske svesti oslobode stega stranačke lojalnosti i zaustave pokušaj rušenja Starog savskog mosta.

BONUS VIDEO: Predlozi iz „Utiska“: Gologuzi Vesić i Vučevićev Snajper u novoj sezoni skupštinskog cirkusa

 

Komentari

Svi komentari (0)