Da je Marakana proteklih godina dobila "osveženo lice" očekivlo se negde zbog Zvezde koja je počela da redovno igra Evropu. Da je neko očekivao inventar i „dekoraciju“ kakve su tenk, raketni bacač i „mini Gazimestan“, tome se do pre nekoliko godina malo ko nadao.

Tri pomenuta objekta postali su deo stalne postavke i mesta okupljanja navijača, koji će od 16. jula opet moći da se nalaze i kod reflektora, kod blagajne, a bogami i kod tenka i raketnog bacača i Gazimestana.

Tenk je tu kao mesto okupljanja od 2019. godine. „Pomogao je“ Zvezdi da izađe na kraj sa Jang Bojsom, pošto je pred plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona i postavljen ispred stadiona.

Ubrzo je postao – za jedne atrakcija, za druge provokacija. I dok su navijači Zvezde u redovima čekali da se slikaju na njemu ili pored njega, bilo je i onih koji nisu delili iste sentimente.

Kada se igraju derbiji, okreće se u smeru Humske i simbolično „puca“ ka stadionu Partizana. Navijačima crno-belih je zasmetao, pa su pored njega u jednom momentu parkirali staru Zastavu 101 u pravo-beloj boji policije.

„Ispred stadiona kluba kojeg je osnovala UDBA jedino je prirodno da stoji policijsko vozilo. Poklon od Partizanovaca“, pisale su pristalice crno-belih.

Godinu kasnije Zvezda se „naoružala“ i raketnim sistemom. U jeku borbe protiv koronavirusa, staro borbeno vozilo je postavljeno pored kapija najvećeg srpskog stadiona, pa je i ono tu.

Simbolično i fizički, crveno-beli će imati i „vatrenu moć“ i pomoć navijača pred novu sezonu, u kojoj će od Vojvodine početi put ka petoj tituli, dok će navijači nastaviti da razvijaju tradiciju okupljanja kod „artiljerijske baze“ stadiona „Rajko Mitić“.

Komentari

Svi komentari (0)