Pljačkaši u Brazilu vezivali taoce za automobile i jurili gradom

Video 31. avg. 202110:40 > 11:41
Podeli:

Naoružana banda izvela je juče napade na nekoliko banaka u jednom brazilskom gradu, koristeći pritom meštane kao živi štit, ostavljajući za sobom eksplozivne naprave i pucajući na policiju. U tim napadima poginule su najmanje tri osobe, rekao je visoki zvaničnik državne bezbednosti. U gradu je bilo više od 350 policajaca koji su koristili dva helikoptera a uhapšena su dva napadača.

U napadima na banke poginule su najmanje tri osobe, rekao je visoki zvaničnik državne bezbednosti.

Pljačka koja se odigrala u Arasatubi, gradu od oko 200.000 stanovnika u državi Sao Paolo, poslednja je u nizu sve nasilnijih pljački banaka u Brazilu, prenosi agencija Rojters.

iše od 20 teško naoružanih ljudi izvršilo je napad koristeći 10 automobila, rekao je na pres konferenciji izvršni sekretar vojne policije države Sao Paulo, Alvaro Kamilo.

Kamilo je naveo da su se desila dva odvojena sukoba sa policijom, a da su tri osobe poginule.

Dva smrtna slučaja su lokalni stanovnici, dok je jedan od napadača takođe ubijen.

Izvršni sekretar vojne policije je pozvao stanovnike grada da ne napuštaju svoje kuće dok se eksploziv ne pronađe i deaktivira.

Kako se navodi u saopštenju vojne policije, dok su pljačkaši bežali, koristili su lokalno stanovništvo kao živi štit i palili automobile, ostavljajući eksplozivne naprave po celom gradu.

U saopštenju se dodaje da su uhapšena dva napadača, kao i da je jednom prolazniku, koji je povređen od eksplozije, amputirana noga.

U gradu je bilo više od 350 policajaca koji su koristili dva helikoptera da bi napadačima ušli u trag.

Komentari

Vaš komentar