Najzanimljiviji delovi Novakovog pohoda na polufinale

Video 16. feb. 202115:35 > 16:53
Podeli:

Najbolji teniser planete Novak Đoković odigrao je spektakularan meč četvrtfinala Australijan opena protiv Aleksandra Zvereva u Melburnu, a do pobede je došao u troipočasovnom maratonu sa 6:7 (6), 6:2, 6:4, 7:6 (6)!

Bilo je izliva besa, lomljenja reketa i sedanja na beton tokom pauze, prekida zbog insekata i ptičjeg izmeta, preokreta i oscilacija, ali je na kraju bitno samo jedno, Novak nastavlja pohod na svoj deveti pehar u Melburnu.

Novak je imao oscilacija u meču, ali je na kraju ipak potvrdio ulogu favorita.

“Ako se osvrnemo na prvi set, u ovim okolnostima, zagrevanje je sporo i sporo se ulazi u meč. Nekako sam se osećao da mi treba vremena da se zagrejem za početak meča. Imao sam sreću da napravim brejk i da ode sve u veći broj gemova, posle toga sam bolje počeo da se krećem. U drugom setu sam ekstremno dobro servirao, čudo je da sam više asova imao. U poslednjim poenima je nekada bilo toliko izjednačeno, emotivno se osećam, bilo je pritiska. Saši sve čestitke za turnir ove godine, nije imao sreće večeras”, rekao je Novak posle meča.

Više puta je Novak dozvoljavao brejk, pa je bilo teško vratiti se.

“Ponovo sam loše ušao u treći set, brejk rano pretrpeo, isto je bilo u četvrtom. Pokušao sam da nekako napravim reviziju fokusa, da se krene u pozitivnom pravcu. Jednostavno, da je on dobio meč, ne bi bilo nezasluženo. Bilo je ovo izazovno za obojicu”, priznao je Novak.

 

 

Komentari

Vaš komentar