Na Novom groblju u Beogradu juče je sahranjen glumac Marko Živić, koji je preminuo 14. oktobra u 50. godini života, nakon teške borbe sa koronavirusom.

Kako se može videti u videu na početku teksta, okupljeni – među kojima su bili i porodica, prijatelji, ali i mnogobrojne poznate kolege preminulog glumca – dok su Živića ispraćali u večni dom, zajedno su pevali pesmu „Jeleni umiru sami“. Porodica, prijatelji, kolege.

PROČITAJTE JOŠ

Pored Dragana Bjelogrlića, poslednji pozdrav Živiću su uputili i Dragan Marinković Maca, Nigor Lazić, Zorana Pavić, Gordan Kičić, Radoš Bajić, Anđelka Prpić, bivša supruga Nataša Pavlović i mnogi, mnogi drugi.

Glumac Marko Živić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu.

Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu. Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Sviraj to ponovo Sem“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“, a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada. Vodio je emisiju „Marko Živić šou“ na TV Foks.

Četiri godine je bio u braku sa Natašom Pavlović, srpskom voditeljkom, od koje se razveo pre više od deceniju. Bavio se i humanitarnim radom. Takođe je vodio i kviz od 5 ciklusa „Zdravo Evropo“. Od januara 2015. godine učestvovao je u talent-šou programu „Audicija“, koji se emitovao na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija.

Dao je glas medvedu Baluu u srpskoj verziji „Knjige o džungli 2“, Nim Galuu u sinhronizovanom filmu „Epik“, Rafaelu u filmovima „Rio“ i „Rio 2“, Miru u filmu „Artur i Minimoji“ i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji „Hortona.“

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (1)