Na Novom Groblju u Beogradu održava se sahrana glumca Marka Živića, koji je preminuo 14. oktobra u 49. godini života, nakon teške borbe sa koronavirusom.

Među okupljenima se nalaze i mnogobrojne javne ličnosti iz glumačke branše, među kojima je i glumac i producent Dragan Bjelogrlić.

Kako tvrde domaći mediji, Bjelogrlić se „slomio“ od tuge videvši Živićev kovčeg.

PROČITAJTE JOŠ

Glumac je sa porodicom doneo i venac belih ruža na kojem je pisalo – „Poslednji pozdrav od porodice Bjelogrlić“.

Bjelogrlić i Živić bili su dugogodišnji prijatelji.

Pored Bjelogrlića, tu su bili i Dragan Marinković Maca, Nigor Lazić, Zorana Pavić, Gordan Kičić, Radoš Bajić, bivša supruga Nataša Pavlović i mnogi drugi.

Podsetimo, glumac Marko Živić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu.

Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu. Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gde je igrao u predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Sviraj to ponovo Sem“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“, a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada. Vodio je emisiju „Marko Živić šou“ na TV Foks.

Četiri godine je bio u braku sa Natašom Pavlović, srpskom voditeljkom, od koje se razveo pre više od deceniju. Bavio se i humanitarnim radom. Takođe je vodio i kviz od 5 ciklusa „Zdravo Evropo“. Od januara 2015. godine učestvovao je u talent-šou programu „Audicija“, koji se emitovao na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija.

Dao je glas medvedu Baluu u srpskoj verziji „Knjige o džungli 2“, Nim Galuu u sinhronizovanom filmu „Epik“, Rafaelu u filmovima „Rio“ i „Rio 2“, Miru u filmu „Artur i Minimoji“ i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji „Hortona.“

Sahrana Marka Živića

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Svi komentari (0)