Preminuo legendarni bubnjar: Bio je desna ruka Elvisa Prislija

Sudbine 17. okt. 202114:40 > 18. okt. 2021 09:31
Podeli:
Ron Tut Foot:printscreen/youtube/The Sessions Panel

Legendarni Roni Tut, bubnjar iz benda koji je pratio Elvisa Prislija, preminuo je u 83. godini i kod kuće, okružen porodicom, saopštila je javnosti njegova ćerka Teri na Fejsbuku.

Pročitajte još:

„Sa velikom tugom vas obaveštavam da smo moja porodica i ja ostali bez našeg voljenog oca. Legendarni bubnjar Roni Tut „je napustio zgradu“. Preminuo je u svom domu, okružen porodicom“, poručila je ona u svojoj objavi.

Roni je, podsećanja radi, rođen u Teksasu i odrastao je uz muziku. Blistavu karijeru je započeo veoma rano, ali je poseban trag ostavio kao bubnjar Elivisovog pratećeg benda (TCB) i to od 1969. do 1977. godine, odnosno do Elvisove smrti.

Na turneje, išao je i sa Nilom Dajmondom, svirao sa Džonijem Kešom, Keni Rodžers, Stivi Niks, Elvis Kostelom…

Direktori Grejslenda, Elvisove nekadašnje kuće su takođe objavili saopštenje o smrti Ronija Tuta

„Svi mi iz „Elvis Presley Enterprises“ bili smo duboko pogođeni kada smo saznali za smrt Ronija Tuta. Osim što je bio legendarni bubnjar, bio je i dobar prijatelj mnogima od nas ovde. Uživali smo svaki put kada nam se pridružio da proslavimo Elvisovu nedelju, Elvisov rođendan i mnoge druge posebne prilike“, pisalo je u saopštenju za javnost direktora „Grejslenda“.

BONUS VIDEO: Šorti Bojsi Mućke

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar