Maturanti: Organizovaćemo sami proslavu mature

Video 13. maj. 202108:35 > 10:36
Podeli:

Učenici čekaju kraj škole, a nestrpljivo očekuju i proslavu svoje maturske večeri. Nakon izjava Kriznog štaba da bi moglo da dođe do novog popuštanja mera, maturanti očekuju da će proslave biti, ali i ako je ne bude, tvrde da će je sami organizovati. Razgovarali smo sa đacima Desete beogradske gimnazije, koji su nas uverili da se ne plaše korone i da žele sa svojim drugarima da proslave njihov dan.

Maturanti se raspuštaju 25. maja, nakon čega im slede prijemni ispiti i upis na fakultete. Dok čekaju svoje prijemne ispite, učenici uporedo očekuju i odluku Kriznog štaba koji će saopštiti odluku da li će biti organizovanih proslava matura.

Bez obzira na to da li će biti organizovano ili ne, učenici najavljuju da će se oni organizovati, poručuju da se ne boje koronavirusa i kažu da će biti šteta ukoliko se matura ne bude održala ni ove godine.

Ekipa portala Nova.rs razgovarala je maturantima Desete beogradske gimnazije na Novom Beogradu, koji su nam saopštili da su neke škole već dobile ponude za maturu, ali da njihova škola još uvek nije.

Komentari

Vaš komentar