Koncert Riblje čorbe i prijatelja u čast Miše Aleksića

Video 17. avg. 202108:14 > 08:52
Podeli:

Kultni rokenrol sastav Riblja čorba i prijatelji održali su sinoć veliki nastup na Stadionu "Tašmajdan" u znak sećanja na preminulog bas gitaristu Čorbe Mišu Aleksića.

Na početku koncerta Aleksićeva ćerka je zahvalila publici što prisustvuju obeležavanju njegovog rođendana „u stilu rokenrola, onako kako bi on to voleo“, a potom je predstavljena i njegova bas gitara.

Na opšte oduševljenje publike, Bora Ðorđević je najavio da će veliki deo pesama na repertoaru biti iz pera Miše Aleksića.

Koncert je započet izvođenjem pesama „Ubijaju rokenrol“, „Ja ratujem sam“ i svima dobro poznate numere „Ko te ljubi dok sam ja na straži“.

Dobro raspoloženje publike nastavilo se uz „Odlazak u grad“, „Celu noć te sanjam“, „Pevača“, „Pričom o Žiki Živcu“, „Prevarom“, „Lud sto posto“ i „Dve gitare“.

Sa prvog Čorbinog albuma „Kost u grlu“ (1979) našla se pesma „Ostani đubre do kraja“.

Prvi prijatelj koncerta bio je Nikola Čuturilo Čutura, nekadašnji član Riblje čorbe, koji je zajedno s Čorbom nastupio uz „Zvezdu potkrovlja i suterena“ i „Sutra me probudi“.

Među specijalnim prijateljima koncerta, bio je i Zvonimir Ðukić, poznatiji kao Ðule Van Gog, koji je izveo poznate numere „Rokenrol za kućni savet“ i „Ostaću slobodan“.

Momčilo Bajagić Bajaga, još jedan nekadašnji član Riblje čorbe, izveo je pesmu sa Čorbinog petog studijskog albuma „Večeras vas zabavljaju muzičari koji piju“ – numeru „Kad hodaš“, čiji je tekstopisac upravo Bajagić.

Pored te numere, Bajagić je izveo i „Dobro jutro“.

Publika je zajedno sa bendom gromoglasno pevala tekstove pesama „Oko mene“, „Radiću šta god hoću“, „Poslednja“ i „Jedino moje“, kao i svima dobro poznate „Gde si u ovom glupom hotelu“ i „Kada padne noć“.

Završnicu ovog velikog nastupa činile su „Pogledaj dom svoj, anđele“ sa studijskog albuma „Istina“, kultne „Kad sam bio mlad“, „Ostani đubre do kraja“ i „Lutka sa naslovne strane“.

Sve vreme koncerta, stadionom je odzvanjalo ime Miše Aleksića.

Komentari

Vaš komentar