Jovanović: Dosta je više hajdučije nad Beogradom

Video 03. mar. 202115:48
Podeli:

Naša ponuda za izradu studije u vezi vodoizvorišta na Velikom ratnom ostrvu nije ni razmatrana, iako smo je uredno predali i ponudili rešenje za jedan dinar, umesto "pobedničkog" projekta od 30 miliona dinara, izjavio je danas Dejan Jovanović iz inicijative "Bitka za Košutnjak", i takvo postupanje komisije nazvao hajdučijom nad Beograđanima.

Jovanović je naveo da je toj inicijativi Institut za hemiju, metalurgiju i tehnologiju dozvolio da iskoristi njihov gotov rad, kojim se, kako je naglasio, dokazuje da na Velikom ratnom ostrvu ne može biti vodoizvorišta, a pogotovo ne takvog koje bi zamenilo Makiško polje.

„To što komisija javno-komunalnog preduzeća ‘Beogradski vodovod i kanalizacija’ (BVK) nije uzela u razmatranje našu ponudu već je rezultiralo žalbom, a spremni smo i na krivični postupak“, najavio je Jovanović.

Podršku Inicijativi „Bitka za Košutnjak“ za obaranje postupka izrade prethodne studije opravdanosti sa generalnim projektom izgradnje izvorišta podzemnih voda na Velikom ratnom ostrvu, kao i za zabranu bilo kakve gradnje na tom području, pružile su i političke partije.

Član odbora Narodne stranke za urbanizam Jovan Mrkalj ocenio je da, sprovođenjem studije kojom se traže izvori vode na Velikom ratnom ostrvu, vlast indirektno priznaje da je planiranjem gradnje na Makiškom polju ugrozila vodosnabdevanje Beograda i Beograđana.

Predsednica gradske organizacije Dveri iz Beograda Radmila Vasić poručila je vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da „vam vodu nećemo oprostiti“. „SNS se danas ponaša kao da je nedodirljiva, ljudi koji potpisuju ovakve odluke kriju se iza te stranke, ali nakon pada SNS, ostaće imena, koja su potpisala i ovu i prethodne nezakonite odluke“, rekla je Vasić.

Komentari

Vaš komentar