Jeremić: Sumnjivi poslovi gasifikacije Milenijum tima

Video 24. jun. 202112:07 > 13:36
Podeli:

Ukoliko se pregovarački postupak završi tako da posao za izgradnju magistralnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica dobije "Milenijum tim", podnećemo krivične prijave protiv premijerke Ane Brnabić, ministarke Zorane Mihajlović i vlasnika "Milenijum tima", izjavili su čelnici Narodne stranke Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je tim povodom prikazao zvanični dokument o pregovaračkom postupku koji, prema njegovim rečima „do sada nije ugledao svetlo javnosti“.

Jeremić je naveo da za izgradnju magistralnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica nije bilo tendera zbog Zaključka Vlade od 8. aprila, ali je upozorio da tog zaključka nema na sajtu Vlade niti je on objavljen u „Službenom glasniku“ i ocenio da je u pitanju očigledno „tajni dokument“ Vlade.

POGLEDAJTE JOŠ

On je dodao da je „Srbijagas“ napravio procenu da će posao koštati 75.006.123,98 evra i naveo da je kompanija „Srbijagas“ pozvala samo šest kompanija da daju svoje ponude.

Jeremić je naveo da su direktne ponude iznete u 11.30 sati 14. juna i da je direktno pregovaranje trajalo 15 minuta.

Jeremić je rekao da je jedini ponuđač koji je dao ponudu manju od 75 miliona evra, koliko je kompanija „Srbijagas“ procenila vrednost radova, bila je kompanija „Milenijum tim“, i ta ponuda je bila 74.946.000, „dakle samo 50.000 evra manje od procenjene vrednosti radova, ili manje od 0,1 odsto“.

Jeremić je ocenio da je „Milenijum tim“ dao „toliko savršenu procenu da deluje da su možda imali informaciju o tome kolika je procenjena vrednost posla“.

Jeremić je upitao Vladu, „Srbija gas“ i vlasnike „Milenijum tima“ Ivana Bošnjaka i Stojana Vujka zbog čega je dokument Vlade nedostupan javnosti, da li je dokument državna tajna, zbog čega i na koji način je samo šest ponuđača pozvano da učestvuje u javnom pregovaranju, ko je i na osnovu kog kriterijuma odredio i zbog čega za izgradnju gasovoda nema tendera.

Komentari

Vaš komentar