Đilas: Rušićemo divlje objekte na savskom nasipu

Video 15. jun. 202114:28 > 16:56
Podeli:

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je danas da kada njegova stranka bude došla na vlast nelegalni objekti na Savskom nasipu će biti srušeni.

„Što se tiče SSP ja mogu da garantujem da ćemo posle promene vlasti u Beogradu, a to je blizu, sprovesti sve što zakon predviđa“, poručio je Đilas na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predstavnikom grupe „Savski nasip“ Oliverom Ilićem.

POGLEDAJTE JOŠ

Đilas je rekao da zakon jasno kaže da objekti ne mogu biti građeni na nasipu jer ugrožavaju odbranu od poplava i reni bunare iz kojih se grad snabdeva vodom.

On je tokom konferencije istakao i da je i on odgovoran zbog onoga što se dešava na Savskom nasipu, jer su prve gradnje počele kada je bio gradonačelnik Beograda, da nije znao za to, ali da ga to ne oslobađa odgovornosti.

Oliver Ilić je na konferenciji ukazao da, prema procenama stručnjaka, nasip, nakon što je ugrožen, može da pukne i da ugrozi odbranu od poplava, te dodao da Savski nasip štiti više stotina hiljada stanovnika Novog Beograda od poplava, a da se u njemu nalaze i cevi za vodosnabdevanje iznad kojih su sada vikendice iz kojih se ispištaju fekalije i drugi materijali koji mogu da zagade vodu.

Komentari

Vaš komentar