Aleksić: Vučić treba da ide na poligraf zbog Jovanjice!

Video 23. mar. 202115:38
Podeli:

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da se nada da će se slučaj "Jovanjica" naći u izveštaju Evropske unije o Srbiji.

On je rekao da je otužnica u apelacionom postupku potvrđena za manje od 10 dana i da ne može, a da se ne zapita šta je iza toga i da li je reč o tome da je „Jovanjica“ deo amandmana na izveštaj o Srbiji u kojem se nalaze i afere „Telekom“, „Krušik“ i „Savamala“.

Aleksić je naveo da je izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik tražio razdvajanje amandmana o tim aferama, ali on smatra da „Jovanjica“ i dalje treba da bude deo izveštaja, jer je to jedna od „najvećih afera koja je potresla Srbiju“.

Govoreći o pozivu predsednika da ga oni koji govore o aferi „Jovanjica“ o tome ispituju na poligrafu, Aleksić je rekao da se on javio da mu postavlja pitanja, ali da još nije dobio odgovor, zbog čega je pozvao Aleksandra Vučića da poštuje ono što je sam tražio.

„Želim da verujem da će imati hrabrosti da sedne preko puta nas i odgovara na pitanja o ‘Jovanjici'“, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare i dodao da Vučića treba pitati i da li su konačno otključali telefon vlasnika dobra „Jovanjica“ Predraga Koluvije, ako su već nabavili opremu kojom su otključali telefone grupe Veljka Belivuka.

Aleksić je pokazao i nekoliko fotografija na kojima su Vučić i Koluvija, kao i fotografije na kojima su pored njih dvojice direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kao i fotografije tih funkcionera sa Milanom Kendijem, koji je optužen u slučaju „Jovanjica 2“ i za kojeg se smatra da je organizovao obezbeđivanje dobra „Jovanjica“.

Komentari

Vaš komentar