Foto:Screenshot/Instagram/belgradepride

Emotivni video kojim su aktivisti beogradskog Prajda obeležili početak ovogodišnjeg Praj week-a če vam definitivno ulepšati dan. Ukoliko se osećate drugačije, ili ste iz bilo kog razloga nezadovoljni sobom, treba da znate da niste sami i da će stvari krenuti na bolje.

„Jedan od velikih problema koji smo svi mi tokom odrastanja imali, jeste to da smo se osećali kao da smo jedini koji smo na taj način različiti. Upravo zbog toga smo snimili ovaj video, kako bismo ti pokazali da nisi sam/a u tome i da smo tu da ti pružimo podršku“, naveli su organizatori ispod video klipa objavljenog na zvaničnom „Belgrade Pride“ Instagram nalogu.

PROČITAJTE JOŠ

Ovogodišnja Nedelja Ponosa se održava online, zbog pandemije koronavirusa i trenutne zdravstvene situacije u zemlji, a slogan pod kojim se nedelja obeležava jeste „Solidarni i u četiri zida“.

“Imajući u vidu epidemiološku situaciju u našoj državi, organizacioni odbor Beograd Prajda odlučio je da je potrebno prilagoditi se trenutnim uslovima. ⁣ Nedelja Ponosa, kao i Prajd Marš, neće moći da budu održani onako kako je planirano. ⁣ Prilagođeni program Nedelje Ponosa će se u najvećoj meri odvijati onlajn, kako bi mogućnost širenja virusa bila svedena na minimum. ⁣ Deo programa koji će se održati uživo, biće organizovan u skladu sa preporukama i propisima koji tada budu bili na snazi”, pisalo je ranije u zvaničnom saopštenju organizatora.

Video možete pogledati na početku ovog teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar