Foto:Nemanja Jovanović

Ovogodišnji Prajd u Beogradu ipak će biti održan, ali online - zbog epidemiološke situacije u vezi koronavirusa, potvrđeno je iz organizacije za Nova.rs.

Konferencije, paneli diskusije i slično, biće održani u prostorijama Prajd info centra u periodu od ponedeljka 14.09, do subote, 20.09. ove godine.

PROČITAJTE JOŠ

„Imajući u vidu epidemiološku situaciju u našoj državi, organizacioni odbor Beograd Prajda odlučio je da je potrebno prilagoditi se trenutnim uslovima. ⁣ Nedelja Ponosa, kao i Prajd Marš, neće moći da budu održani onako kako je planirano. ⁣ Prilagođeni program Nedelje Ponosa će se u najvećoj meri odvijati onlajn, kako bi mogućnost širenja virusa bila svedena na minimum. ⁣ Deo programa koji će se održati uživo, biće organizovan u skladu sa preporukama i propisima koji tada budu bili na snazi“, piše u zvaničnom saopštenju organizatora.

Ovo će biti prvi put od 2010. godine, otkako se organizuje Parada ponosa u septembru, da Beograd neće imati zvanični Prajd Marš.

Septembarski Prajd je veliki deo godine bio pod znakom pitanja, upravo zbog koronavirusa. Organizatori Parade ponosa su u junu ove godine rekli za Nova.rs da nisu sigurni da li će epidemiološka situacija dozvoliti održavanje Parade.

“Još uvek je sve upitno. Prati se razvoj situacije”, rečeno je tada za Nova.rs.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar