Vladimir Rebić Foto:printscreen/TVPrva

Direktor policije Vladimir Rebić kazao je da je iz medija saznao da je Veljko Belivuk koristio isti automobil i tablice identične njegovim, ali da je reč o senzacionalističkom pristupu plasiranja informacija jer, kako kaže, u istrazi te informacije nema.

„Ne bi me začudio da sledeći naslov bude da smo se Belivuk i ja grejali pod istim suncem. To nije utvrđeno, nije se pojavilo u istrazi. Ono što ja znam je da je 2018. godine jedan drugi kriminalac, sa incijalima O. B., na Novom Beogradu zatečen u ‘audiju’ crne boje i da je imao identičnu falsifikovanu tablicu. To vozilo je oduzeto, a čovek procesuiran. Lično mislim da je to senzacionalizam, da je namera nekoga da me provuče kroz blato“, kazao je Rebić gostujući u emisiji „Jutro“ na TV Prva.

Rebić je najavio i hapšenja još policijskih službenika u istrazi protiv Veljka Belivuka i njegove grupe, rekavši da je iz Tužilaštva za organizovani kriminal dobio informacije da postoje dokazi da su pojedini policijski službenici pružali logističku podršku kriminalcima.

Rebić je, govoreći u saslušanjima iz proteklih nedelja, kazao da je poligraf odlična prilika da neko dokaže svoju nevinost, da je „častan čovek“ i da ne razume zašto bi neko, ko ništa ne krije, odbio takvo testiranje.

„Za poštenog i časnog čoveka nema bolje prilike nego da se na poligrafu dokaže. To je jedna bezbedna i lagodna procedura. To testiranje se na kraju završi tako što poligrafista napiše svoje mišljenje. Treba napomenuti da poligraf nije dokazno sredstvo, ali to što neko neće da se testira, baca veliku senku“, rekao je Rebić i podvukao još jednom da bi on odmah pristao na takvu vrstu testiranja.

Govoreći o aferi prisluškivanja predsednika, Rebić je izneo svoj lični stav da je reč o apsolutnom skandalu, da je nekome „palo na pamet da prisluškuje predsednika“.

„Sa nestrpljenjem čekam kraj ove istrage. Prema onome što ja znam, SUK je utvrdio određene zloupotrebe i taj izveštaj je dostavljen Tužilaštvu za organizovani kriminal. Očekujem da određeni ljudi budu zadržani“, kazao je Rebić.

Slučaj „Telegram“

Govoreći u slučaju Telegram, direktor policije je objasnio da je za sada određeno zadržavanje samo administratoru te grupe, da njemu danas ističe mera zadržavanja i da će najverovatnije biti zadržan u pritvoru. Rebić je pojasnio i da će policija po službenoj dužnosti postupati samo u slučajevima gde su se objavljivali snimci i fotografije maloletnika, a da će punoletne žrtve same morati da podnesu prijavu.

Foto:printscreen pink.rs

Rebić o Papiću

„Nisam imao blizak kontakt sa Papićem, nismo se lično poznavali, ja sam mu bio starešina, tu postoji 32.000 policajaca, ja svoju ulogu direktora obavljam sa rukovodiocima prvog nivoa. Goran Papić je radio u UKP, a ja sam komunicirao sa načelnikom te službe. Sedeli smo na sastancima, ali nismo imali ličnu komunikaciju“, kazao je Rebić o nedavnom privođenju Gorana Papića.

Papić je napustio MUP krajem prošle godine i od tada je dvaput došao u fokus našeg interesovanja, navodi Rebić.

„On je koristeći funkciju zamenika načelnika SBPOK zvao nekog i usmeno zatražio vraćanje vozila Veljka Belivuka. Ta informacija je došla do mene relativno skoro“, kaže Rebić.

„Ja kao direktor policije ukoliko imam saznanje da neki policijski službenik krši zakon imam obavezu da izvestim sektor unutrašnje kontrole. Da li su načelnici imali ova saznanja ne znam, trebalo je da ih imaju“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare