Vladimir Rebić tokom danasnje konferencije za novinare
Vladimir Rebić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Direktor policije Vladimir Rebić gostovao je večeras na TV Vesti i tom prilikom govorio o hapšenju grupe vođe navijača Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i pripadnika njegove kriminalne grupe, ali i osoba koje se dovode u vezu sa njom.

Rebić je istakao da je policija u poslednje vreme pod lupom javnosti, ali da su oni imali i ranije ovako uspešne akcije.

Pročitajte još:

„Radimo posao, ovo je samo jedan viši nivo na kom smo uspeli da dokažemo određene kriminalne aktivnosti ove kriminalne grupe. U poslednjih mesec dana smo više u fokusu medija, što ne znači da ranije nije bilo rada. Sada su sazrele okolnosti da se ova kriminalna grupa raskrinka, a na nama je da nastavimo i da li su druga lica i od koga imala podršku“, rekao je Rebić.

On se potom osvrnuo i na hapšenje Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika SBPOK koji se sumnjiči da trgovinu uticajem. On je istakao da ovo nije kraj hapšenju osoba iz policije.

„Iskren da budem, nisam imao neposredne kontakte s njim. On je tri stepenika ispod mene, nisu me obaveštavali o njegovim aktivnostima. Kasnije, kada se pojavio taj snimak s luksuznim vozilom, postalo je sumnjivo kako jedan policijski službenik s platom od 100 hiljada dinara, vozi takav automobil. Koliko znam, vozilo se ne vodi na njega. Verujem da ovo nije kraj hapšenja ljudi iz policije“, rekao je on.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Rebić je osvrnuo i na saslušanja nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović, koja je iskaz dala dva puta u prostorijama SBPOK-a.

„Poznavao sam gospođu. Prvo je bila zamenik šefa kabineta. Imali smo korektnu saradnju. Hajde da pustimo istragu da utvrdi šta se dešavalo. Ispitaće se sve kolege koje su postupale, a pratimo u medijima za šta je sve gospođa Hrkalović optužena“, rekao je direktor policije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare