Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko, mvs.gov.ua

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Denis Monastirski poginuo je u padu helikoptera kod Kijeva, saopštila je lokalna policija.

Kako prenosi RIA, u helikopteru koji se jutros srušio kod Kijeva bio je ministar Monastrirski, kao i nekoliko službenika ministarstva unutrašnjih poslova.

Poginuli su i njegov zamenik i državni sekretar pomenutog ministarstva. Ukupno je 16 žrtava tragedije koja je rano jutros pogodila Ukrajinu, naveo je šef policije Kijevske oblasti Igor Klimenko.

Denis Monastirski Foto: mvs.gov.ua

Među žrtvama je i dvoje dece.

U bolnici se trenutno nalazi nekoliko ljudi koji su povređeni u padu helikoptera. Prema navodima Klimenka, sve hitne službe su na licu mesta i u toku je uviđaj.

Podsetimo, na zgradu vrtića u Brovariju u blizini Kijeva danas se srušio helikopter.

Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko

Oglasio se i Oleksij Kuleba, šef regionalne vojno-civilne administracije Kijeva. Prema njegovim rečima, deca su bila u vrtiću kada je letelica pala.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Kijevska oblast. U gradu Brovari helikopter je pao u blizini vrtića i stambene zgrade. U trenutku tragedije u vrtiću su bila deca i zaposleni u ustanovi. Trenutno su svi evakuisani. Ima žrtava. Hitna pomoć, policija i vatrogasci su na mestu nesreće“, rekao je on.

Video snimci koji se dele na društvenim mrežama prikazuju zgradu u plamenu i kažu da se objekat sličan helikopteru srušio u blizini zgrade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar