Foto:EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

Političarka hrvatskog "Mosta" Marija Selak Raspudić u RTL-u Danas komentarisala je kovid-potvrde i aktualnu političku situaciju.

PROČITAJTE JOŠ:

U Hrvatskoj se već neko vreme radi na prikupljanju potpisa za referendum o ukidanju kovid potvrda u državnim i javnim institucijama. Ovo prikupljanje potpisa građana je u organizacija stranke „Most“.

Selak Raspudić kaže kako je prebrojavanje glasova dug i zahtevan proces: „Zato ni jedna inicijativa ranije nije izašla sa konačnim brojem. Trebalo im je otprilike mesec dana da bi to mogli reći hrvatskim građanima. Mi smo sada u fazi prikupljanja lista i prebrojavanja potpisa.“

„Bilo bi neozbiljno da istrčavam dok nismo barem ove osnovne podatke detaljno pregledali i prikupili“, dodala je te naglasila kako je „granica“ 368 hiljada.

Kazala je i kako ne traže alibi u krađi: „Mi smo samo svesni da imamo posla sa strankom koja je osuđena za korupciju i svesni smo svega onoga što se događalo sa referendumskim inicijativama ranije. Već sada, kada vidite kako je premijer podivljao, doslovce izgubio živce, na spomen Mosta i činjenice da smo uspeli prikupiti potpise, pokazuje da očigledno imamo razloga sumnjati hoće li referendumska inicijativa uspeti da se održi.

Pogotovo ako imate u vidu da je on rekao jednu skandaloznu stvar, a to je – bez obzira na ovaj referendum, tu više nije bitan Most, bitna je volja hrvatskih građana koji su mu jasno poručili da žele da se pitaju o kovid-potvrdama – da on neće promeniti način upravljanja ovom pandemijom. Dakle, mogu reći samo da Aleksandar Vučić može učiti od njega. On je prema njemu gotovo mala maca“, prenosi Index.hr.

Istaknula je kako bi se zreli političar (misleći na premijera) postavio drugačije: „On bi rekao: čuo sam volju hrvatskih građana, oni žele sa mnom odlučivati o nekim stvarima, načinu upravljanja koji se tiče ograničavanja prava i sloboda u ovoj pandemiji. Ja ću raspisati savetodavni referendum jer verujem da dobro upravljam procesima i želim čuti mišljenje svojih građana, živimo u demokratiji. A dete u vrtiću ili diktator tipa Aleksandra Vučića ponaša se tako da kaže: to su zli i pokvareni ljudi. Neće oni meni…“

BONUS VIDEO: Zoran Milanović: Dodik je poslednji problem BiH

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram