Ukrajinska policija tvrdi da je više od 440 tela pronađeno u masovnoj grobnici u gradu Izjumu, na severoistoku zemlje, koji je Ukrajina vratila pod svoju kontrolu, kao i da su neke žrtve ubijene u granatiranju i vazdušnim udarima.

„Mogu da kažem da je to jedna od najvećih grobnica u jednom velikom gradu u oslobođenim (područjima)…440 tela je pokopano na jednom mestu“, rekao je za Skaj njuz Serhij Bolvinov, glavni policijski istražitelj za Harkovsku oblast.

Britanska agencija Rojters navodi da nisu mogli da provere ove tvrdnje iz drugih izvora, a zasad se tim povodom Moskva nije oglasila.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, koji je u sredu iznenada posetio ukrajinske trupe u Izjumu, prethodno je rekao da su ukrajinske vlasti pronašle masovnu grobnicu u Izjumu, za šta je optužio Rusiju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Rusija seje i ostavlja smrt za sobom i mora da bude odgovorna za zlodela“, rekao je Zelenski, prenosi Rojters.

Ruske snage su prošle nedelje napustile Izjum, dok je Ukrajina napredovala u velikoj kontraofanzivi tokom koje je za nekoliko dana povratila veliki deo teritorije u severoistočnoj Harkovskoj oblasti.

Prema Institutu za proučavanje rata (ISW), Rusija kontroliše oko 20 odsto ukrajinske teritorije, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

BONUS VIDEO: Vladimir Putin se uporedio sa Petrom Velikim

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar