Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U delove Hrvatske danas popodne stiglo je olujno nevreme, a u neke krajeve i grad. Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio da se očekuje povećanje naoblačenja, naročito u unutrašnjosti, gde se očekuju mestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom koji mogu biti i izraženiji.

Dramatično u Karlovcu

Karlovačko je područje u utorak oko 15:30 zahvatilo veliko nevreme praćeno gradom, a Grad Karlovac izvestio je da su do 16 sati „pale ogromne količine kiše i izazvale bujične poplave“, a jednu kuću u naselju Borlin zahvatio je požar usled udara groma.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tokom gašenja, usled požara došlo je do više eksplozija nepoznatog eksplozivnog sredstva. Jedan vatrogasac je povređen.

Dnevnik Nove TV saznaje da povređenog vatrogasca voze u Zagreb, odnosno KB Dubrava.

„Povređenog vatrogasca hitna služba je prebacila u OB Karlovac. Za sada ne znamo klasifikaciju povreda. Ukoliko bude potrebno i helikopter je u pripravnosti ukoliko ga bude trebalo prebaciti u Zagreb“, rekao je ranije zapovednik JVP Karlovac Miroslav Rade za Karlovački.hr.

Vatrogasci su za sada primili dvadesetak poziva zbog poplava u prostorima, srušenih stabala, zaglavljenih vrata.

Ulice i parkinzi su poplavljeni. Potopljen je i podvožnjak između četvrti Grabrik i Rakovac u kojem su se našli zarobljeni vozači automobila.

„Sve dežurne službe su na terenu, u stalnoj komunikaciji su članovi Stožera civilne zaštite i koordiniraju aktivnosti“, objavio je Grad Karlovac.

Portal Trend objavio je fotografije i video snimke poplavljenog puta.

Inače, DHMZ je zbog današnjih vremenskih prilika za sedam regiona izdao žuto upozorenje, što znači da je vreme potencijalno opasno. Upozorenje je na snazi za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju zbog mestimično izraženih pljuskova s grmljavinom.

Žuti meteoalarm na snazi je i za područje Kvarnera i Kvarnerića te za Velebitski kanal zbog mestimične pojačane oluje.

„Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom“, piše u upozorenju DHMZ-a.

Nakon sunčanog početka dana, nad Zagorje su se nadvili kišni oblaci i počeo je prolom oblaka, piše portal Zagorje International. Posebno je jako padalo na području Zaboka pa je cela Kolodvorska ulica završila potopljena pod vodom, piše Dnevnik.hr.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar