Jako nevreme s kišom i vetrom koje je od petka uveče zahvatilo veći deo Hrvatske, izazvalo je mnogobrojne intervencije za otklanjanje štete, a u Zagrebu je jedan 53-godišnji vatrogasac pritom umro.

Na području Rijeke, Opatije, Crikvenice i ostrva Krka i Cresa uklanjaju se popadala stabala i granje, ispumpavaa voda iz prizemlja i podruma, popravljaju se krovovi i čiste ulice i putevi. Na tom je do jutros radilo 29 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila.

Na području Zagrebačke županije je bilo 15 tehničkih vatrogasnih intervencija, mahom ispumpavanja vode iz objekata, čišćenja odvodnih kanala i uklanjanja stabala i granja.

Na tome je radilo 47 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila.

Na području Varaždina je bilo deset intervencija radi uklanjanja stabala i granja i ispumpavanja vode, a na području Kutine i Lipovljana šest.

U Gradu Zagrebu je zabeleženo više do 100 tehničkih vatrogasnih intervencija. U ispumpavanju vode iz mnogobrojnih objekata i podvožnjaka, čišćenju odvodnih kanala i kolovoza i uklanjanju stabla sa saobraćajnica sudelovali su i vatrogasna služba Zagreba i sva dobrovoljna vatrogasna društva s područja celog grada.

Pogledajte šta su sve snimili Zagrepčani noćas na svojim ulicama.

malo sam sinoć bila u gradu.bizarno iskustvo

Posted by Gordana Koska Jankoska Vranić on Субота, 25. јул 2020.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)