Foto: EPA-EFE/Ciro Fusco

Najmanje desetak mrtvačkih sanduka ostalo je da visi u vazduhu nakon urušavanja četverospratnice s grobnim mestima u ponedeljak na najstarijem groblju u Napulju.

Ovo je drugi takav incident na tom mestu ove godine, a kritičari ističu da se takve nesreće događaju zbog lošeg upravljanja grobljima u gradu na jugu Italije.

Vlasti su zatvorile groblje Poggioreale, najveće u Napulju, dok traje istraga o urušavanju mermerne zgrade. U vreme incidenta na groblju nije bilo posetilaca jer je taj dan bilo zatvoreno.

Foto: EPA-EFE/Ciro Fusco

“Urušavanju je prethodio prasak i gusti oblak prašine”, rekao je Vinćenco Santagada, napuljski odbornik odgovoran za groblja.

U januaru je uništeno 300 grobnih mesta nakon urušavanja zgrade na drugom delu groblja. Porodice čiji su pokojnici sahranjeni na tom groblju održali su protest u utorak.

Foto: EPA-EFE/Ciro Fusco

“Ovo je kritična i neprihvatljiva situacija. Previše godina se grobljima u Napulju loše upravljalo i prepuštena su sama sebi, postajući žrtve prevaranata i profitera”, poručio je Frančesko Emilio Boreli, regionalni odbornik stranke Europa Verde.

U februaru prošle godine 200 kovčega palo je u more u severnoj Italiji nakon što su se delovi groblja urušili u klizištu, koje je uništilo i dve kapelice, piše N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar