Hrvoje Kačer Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U sredu uveče u Splitu je preminuo nakon borbe s teškom bolešću prof.dr.sc. Hrvoje Kačer (65), dugogodišnji šef katedre za građansko pravo na Pravnom fakultetu u Splitu.

Kačer je bio jedan od najpoznatijih profesora na splitskom fakultetu. Bio je redovni profesor u trajnom zvanju, a pre zaposlenja na fakultetu i sticanja titule doktora nauka radio je na splitskom Županijskom sudu, prenosi Večernji list.

Hilajde studenata upamtiće ga kao strogog nastavnika i vrhunskog znalca koji je nove pravnike učio ločikom razmišljanju, a ne učenju literaturu napamet.

POGLEDAJTE JOŠ:

Područje njegovog interesa bilo je pravo vlasništva i sportsko pravo. Na Pravnom fakultetu za njegovo ime se vezivalo više kontroverzi, a najpoznatija je ona prema kojoj je bio optužen za izvlačenje novca fiktivnim nalozima iz Tenis kluba Split.

Međutim, Kačer je 2021. od strane Vrhovnog suda pravomoćno oslobođen krivice. Na fakultetu je radio više od dvadeset godina, u karijeri je objavio više knjiga i naučnih radova te će ga na katedri naslediti supruga prof.dr.sc. Blanka Kačer.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar