Foto: OLEG PETRASYUK/OLEG PETRASYUK/VADYM SARAKHAN/EPA-EFE

Ukrajina će od sutra početi da ograničava isporuku električne energije širom zemlje nakon što je Rusija pogodila još izvestan broj elektrana, izjavio je danas Kirilo Timošenko, zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

„Od 7.00 časova do 23.00 sata potrebno je svesti na minimum upotrebu električne energije… ako se to ne uradi trebalo bi da se pripremite za privremene nestanke struje“, naveo je Timošenko na Telegramu, preneo je Rojters.

Načelnica Ivano-Frankovske oblasti na zapadu Ukrajine Svitlana Oniščuk izjavila je ranije danas da su ruske snage pogodine termoelektranu u gradu Burštin.

PROČITAJTE JOŠ:

Serhij Borzov, guverner Vinickog regiona na zapadu Ukrajine, rekao je da je Rusija izvršila napade na energetske objekte u njegovom regionu.

Gradonačelnik zapadnog grada Lavova Andrij Sadovij kazao je na televiziji da će biti potrebni meseci da se poprave trafostanice koje su oštećene poslednjih dana i najavio moguće prekide u snabdevanju električnom energijom dok se izvode radovi na sanaciji.

BONUS VIDEO: Dan posle Putinovog osvetničkog napada: Širom Ukrajine odzvanjaju sirene za vazdušnu opasnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar