Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Ukrajinska vojska gomila veliki broj tenkova i oklopnih vozila na prilazima Hersonskoj oblasti, izjavio je zamenik šefa tog regiona Kiril Stremousov.

On je zamenik šefa administracije koju je u Hersonu nakon okupacije postavila Moskva.

„Mnoge jedinice opreme se koncentrišu, sa sve više i više oklopnih vozila, tenkova“, rekao je on u videu objavljenom na Telegramu.

Dodao je i da se nastavlja evakuacija stanovnika na levu obalu reke Dnjepar i u druge ruske regione, prenosi TASS.

„Ljudi u gradu i dalje mogu slobodno da napuste desnu obalu“, rekao je on.

Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je javno podržao evakuaciju civila iz Hersona, jer ukrajinska vojska napreduje ka tom strateškom lučkom gradu.

Kijev optužuje Ruse da prisilno evakuišu Ukrajince, što se smatra ratnim zločinom, a Moskva to poriče.

PROČITAJTE JOŠ:

Zelenski: Sukobi se vode na frontu dugom najmanje 1.000 kilometara

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da su u ratu protiv Rusije nastavljeni sukobi na liniji fronta dugoj najmanje 1.000 kilometara, kao i da se najintenzivniji sukobi vode u Donjeckoj oblasti.

Foto: EPA-EFE/STRINGER, EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE, AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Znamo na šta se neprijatelj sprema. Odgovorićemo, nastavićemo da oslobađamo našu teritoriju“, poručio je Zelenski u poruci na Telegramu.

Ističući da ruske snage nastavljaju sa napadima raketama i bespilotnim letelicama kamikazama u Ukrajini, Zelenski je napomenuo da ukrajinske snage uništavaju sve više projektila i bespilotnih letelica.

„Moramo da osiguramo punu zaštitu prostora Ukrajine i učinićemo sve što je moguće za to“, rekao je Zelenski, navodeći da očekuju dobre vesti u vezi sa uvođenjem sistema protivvazdušne i protivraketne odbrane u zemlju.

Navodeći da Rusija koristi bespilotne letelice iranske proizvodnje protiv Ukrajine, a pojavile su se i razne poruke da su neki iranski zvaničnici to priznali, Zelenski je rekao kako pouzdano znaju da su iranski instruktori učili ruske teroriste da koriste dronove, a da Teheran o tome potpuno ćuti.

Ističući da se najintenzivniji sukobi vode na Donjeckom frontu u Ukrajini, Zelenski je rekao: „Kontinuirani sukobi se nastavljaju na drugim delovima fronta. Sukobi se nastavljaju na liniji fronta od najmanje 1000 kilometara“, rekao je on.

BONUS VIDEO: Kilometarski redovi za vodu u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar