Foto: Shutterstock

Slučaj smrti devojčice (2) iz Nove Gradiške u Hrvatskoj, potresla je region. Dete je primljeno u bolnicu u Zagrebu sa teškim povredama, ali je ona i pored borbe lekara za njen život preminula. Majci se stavlja na teret da je udarala dete neprimerenom silom zbog čega je došlo do povreda zbog kojih je devojčica završila u bolnici. Njoj se na teret stavlja pet krivičnih dela, a ocu četiri.

PROČITAJTE JOŠ:

U slučaju dvoipolgodišnje devojčice sumnja se da je bila zlostavljanja od novembra 2020. do 31. marta 2021. Za ostalo troje deceu ovoj porodici, izuzetih iz zajedničkog domaćinstva, sumnja se da su bila zlostavljana i duži period.

Ovo nažalost nije jedini monstruozan slučaj ove vrste u Hrvatskoj. Proteklih godina ih je bilo dosta, a ovo su samo neki od njih.

  • U baranjskom selu Bilje 2001. godine hrvatski branitelj Ilija Milanović, ogorčen zbog toga što mu nije priznat status ratnog vojnog invalida, aktivirao je dvij bombe M-75 i ubio sebe i trogodišnjeg sina Mateja. Ilija je bolovao od PTSP-a, pa se nekoliko puta bezuspešno lečio, prenosi Slobodna Dalmacija.
  • Višestruki porodični nasilnik Đuro Đurić usmrtio je vlastitog sina Luku u maju 2010. u Rovinju uhvativši ga rukama za vrat i stežući ga dok ga nije ugušio. Đurić je pre ubistva sina 2006. bio osuđen na godinu i devet meseci zatvora, uslovno na četiri godine.
  • Poznat po nasilju i krađama, Darko Gajić je u junu 2010. godine ubio svoje dve ćerke Patriciju (14) i Petru (6), a potom presudio i sebi. Napravio je to pred očima supruge sa kojom nije živeo u njenom domu u zagrebačkoj Dubravi. Pre ubistva hteo je da se vrati supruzi, a kad ona nije pristala na to zapretio je da će joj ubiti decu.
  • Mauro Pinzan iz Vodnjana je u novembru 2011. godine u svojoj porodičnoj kući prerezao vrat sinu Samuelu (5) i nakon toga se obesio. Mauro je bio razveden od supruge Natalije, a dete je bilo sa njim za vikend. Susedi su tada kazali da je bio miran i pristojan, no da su nakon razvoda, primetili da je rastresen. U to vreme mu ni posao nije išao najbolje, pa se i lečio na psihijatriji.
  • Srećko Žirovčić je 2015. nožem usmrtio suprugu Alu (34) i njenog dvogodišnjeg sinčića Milana, a potom, istim nožem, ubio i sebe. Tela su u kući ležala najmanje deset dana. Tek kada je iz kuće počeo da se širi nesnosan smrad, Srećkova majka Vera nazvala je 20-godišnjeg unuka, Srećkovog sina iz prvog braka, da dođe i proveri. Nakon otvaranja vrata usledio je šok.
  • Otac monstrum Josip Rođak bacio je 2019. sa balkona četvoro maloletne dece stare od pet do osam godina, sa prvog sprata porodične kuće u Pagu, sa visine od šest metara. Pukom srećom sva su deca preživela pad, troje je bilo teško povređeno, a najteže sedmogodišnja devojčica koja se dugo oporavljala na Odeljenju intenzivne nege zadarske Opšte bolnice.
  • Trogodišnjeg Denisa Pašića je u Puli, u maju 2017. usmrtila njegova majka Kjara Pašić, uz asistenciju 15-godišnje pomagačice. Dečaka, koji je vrištao, koprcao se i otimao, obe su ugušile jastukom. Kako bi pokušale da prikriju svoj zločin, njegovo ​beživotno telo ostavile su na obali kraj napuštene bivše kasarne.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar