Ukrajina, rat, izbeglice, Poljska
Foto: TANJUG/AP Photo/Daniel Cole

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je danas da je u tu zemlju do sada stiglo više od 8.300 izbeglica iz Ukrajine. Među njima je oko 40 posto žena i 40 posto dece a ostalo su muškarci. Svi će dobiti oko 2.500 kuna (oko 350 evra) jednokratne pomoći.

„Hrvatska je odlučno reagovala, ali prateći ono što se dešava na terenu, sigurno je da ćemo morati da računamo na razne posledice i za obične građane, jer, nažalost, najgora faza rata tek dolazi“, rekao je Božinović posle sastanka Međuresorne radne grupe za sprovođenje aktivnosti prihvata i zbrinjavanja izbeglih iz Ukrajine.

Božinović je rekao da hiljade i desetine hiljade ljudi napuštaju Ukrajinu, i da se može očekivati povećani broj dolazaka u sve članice Evropske unije, pa tako i u Hrvatsku.

„Hrvatska je raspisala i javne pozive za oko 10.000 smeštajnih jedinica širom Hrvatske“, rekao je on dodavši da je među izbeglima oko 40 posto žena i 40 posto dece, dok su ostali muškarci. Svima će pripasti oko 2.500 kuna (oko 350 evra) jednokratne pomoći.

Dešavanja u Ukrajini možete da pratite na našem lajv blogu Nova.rs

BONUS VIDEO: Sandra Jovanović: Još uvek je neizvesna sudbina surogat beba u Ukrajini

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar