Foto:Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

U Vukovarsko-sremskoj županiji koronavirusom su zaražena četiri učenika i dva prosvetna radnika, a u samoizolaciji je devet razreda sa 156 učenika, potvrdio je Zavod za javno zdravstvo.

Direktorka županijskog Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić je rekla da su u županiji pozitivna tri učenika u osnovnim školama i jedan učenik u srednjoj školi i po jedan prosvetni radnik u osnovnoj i srednjoj školi.

Prema njenim rečima, u samoizolaciji je osam razreda sa 131 učenikom u osnovnim školama i jedan razred sa 25 učenika u srednjoj školi.

Školska godina za skoro pola miliona učenika u Hrvatskoj počela je 7. septembra, a škole su do poslednjeg momenta obavljale pripreme uoči početka jedne od, kako je rečeno, najzahtevnije nastavne godine u istoriji. Neki učenici su dan uoči saznali da sutra neće sesti u školske klupe kao većina njihovih kolega, dok su neki tek tada dobili informaciju da će umesto onlajn nastave ipak krenuti u školu.

Maske su u Hrvatskoj obavezne u višim razredima osnovne škole i u srednjoj školi ako u učionici ne može da se osigura dovoljan razmak među učenicima. Neke škole odlučile su se i za skraćen čas na 40 minuta kako bi se lakše organizovali ulasci i izlasci. Mnoge škole osigurale su po dve maske za svoje učenike.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar