Donald Tramp Foto: EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Bivši američki predsednik Donald Tramp biće zvanično optužen na sudskom ročištu danas oko 22 sata po našem vremenu za zaveru u svrhu poništenja svog poraza na izborima 2020. godine.

Uoči procesa bivši republikanski predsednik prozvao je slučaj dokazom „korupcije, skandala i neuspeha“ predsedništva Džozefa Bajdena. Radi saslušanja u Vašingtonu je pojačana bezbednost, piše BBC.

Protiv Trampa se već vode dva procesa, no on se i dalje priprema za predsedničke izbore koji će se održati iduće godine. Optužnica u četvrtak smatra se najozbiljnijom, prenosi Index.hr.

Tramp je pre nekoliko trenutaka objavio da kreće prema Vašingtonu gde će ga uhapsiti.

U poslednjim trenucima Donald Tramp je objavio poruku na Trut Soušalu, društvenoj platformi koju je osnovao nakon napuštanja Bele kuće.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sada idem u Vašington, gde će me uhapsiti zato što sam se suočio s korumpiranim, nameštenim i ukradenim izborima. To je velika čast jer ću biti uhapšen zbog vas. Učinimo Ameriku velikom ponovno!!!“, napisao je Tramp.

On je dodao da mu treba „još jedna optužnica“ da bi osigurao izbore.

Specijalni tužilac Džek Smit podigao je u utorak novu optužnicu protiv Trampa, koja se sastoji iz četiri tačke u kojima se bivši predsednik optužuje za prevaru Sjedinjenih Država, zaveru radi ometanja službenog postupka (prenosa vlasti), ometanje i pokušaj ometanja službenog postupka, kao i za kršenje prava zagarantovanih zakonima i Ustavom SAD.

BONUS VIDEO:Tramp je prvi američki predsednik koji se našao pred krivičnim sudom, ali jedan je i osuđen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar