Ivica Todorić Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ

Bivši vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić najavio je da želi da se kandiduje za premijera Hrvatske na parlamentarnim izborima naredne godine.

“Nakon svega ovoga idem u politiku. Osnovaću stranku. Da sada dobijem novac i da idem da uživam, ali neću. Taj novac želim da potrošim u interesu moje domovine. Odlučio sam se da se angažujem  da država ostvari svoje nacionalne interese, a to je povećanje standarda građana”, otkrio je.

Na pitanje s kime bi sarađivao kaže da ovo godinama priprema i da ima imena.

Ivica Todorić Foto:Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

“Siguran sam da iza mene stoji hrvatski narod. Ja želim da idem s narodom i ne želim građane da delim. Želim da najbolji ljudi dođu u tim, ali ja bih bio kandidat za premijera. Prema nekim anketama, Plenković je na 18 posto, a ja na 80 posto i nema šanse da će biti drugačije”, zaključio je on.

POGLEDAJTE JOŠ:

Podsetimo, nedavno je Visoki krivični sud Hrvatske potvrdio odluku optužnog veća zagrebačkog Županijskog suda koje je odlučilo da je finansijsko veštačenje Ismeta Kamala, na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna u slučaju „veliki Agrokor“ – nezakonit dokaz.

Bivšeg vlasnika „Agrokora“ Ivicu Todorića i njegovih 14 saradnika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna. Od toga je Ivici Todoriću, kako tvrdi tužilaštvo, pribavljeno 923,6 milijuna kuna, a ostatak od oko 320 milijuna kuna holandskom „Agrokor Investmentu BV“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar