Agrokor Foto:EPA/ANTONIO BAT

Nakon što je Visoki krivični sud u Zagrebu izuzeo iz spisa knjigovodstveno-finansijsko veštačenje KPMG-a Poljska, koje predstavlja ključni dokaz protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih, oglasilo se Državno tužilaštvo Hrvatske objavom da još nije primilo odluku, ali je, kažu, upoznato sa sadržinom.

Iz Tužilaštva poručuju da će nakon što prouče odluke i obrazloženja zbog kojih Visoki krivični sud Hrvatske nije prihvatio argumente iznesene u žalbi nadležnog Županijskog državnog tužilaštva u Zagrebu, odlučiće o daljem postupanju.

U skladu s tim će, kažu, Glavna državna tužiteljka doneti dalje odluke, na osnovu ranije datih izjava i odgovora.

Visoki krivični sud potvrdio je ranije danas da je potvrdio odluku Županijskog suda u Zagrebu da je nezakonito veštačenje Ismeta Kamala za poljski KPMG, koje je plaćeno čak 1,3 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ:

Odbrana bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorićeva tražila je da se iz spisa izdvoji izveštaj o veštačenju, zbog sukoba interesa. Todorića i 14 saoptuženih tereti se da su od 2006. do 2017. oštetili ovaj koncern za 1,2 milijarde kuna.

Od toga je Ivici Todoriću, kako tvrdi tužilaštvo, pribavljeno 923,6 miliona kuna, a ostatak od oko 320 miliona kuna holandskog Agrokor Investmentu BV.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar