Hrvatski predsednik Zoran Milanović odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću na optužbe da je "lenj" i da "ničemu ne koristi" i poručio da je predsednik Vlade "običan institucionalni parazit".

Odgovor Milanovića je usledio nakon što su ga vladajući HDZ i Plenković optužili da je namerno Zakon o izbornim jedinicama, usvojen u saboru 28. septembra, sa početkom važenja od 1. oktobra, potpisao van roka.

Zbog toga će, kažu, ovaj zakon morati ponovo da bude stavljen u proceduru usvajanja.

Zoran Milanović Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Plenković je Milanovića optužio da se nije udostojio da ispoštuje volju zakonodavca i da je na taj način išao na ruku opoziciji.

“Plenković ne prestaje da šilji već nekoliko dana i sad se toga uhvatio k’o luda Mara i ne prestaje. Mastilo neka zadrži za sebe jer će mu trebati kad bude potpisivao smene muljatora”, rekao je Milanović, koji je za Plenkovića rekao da je „obični institucionalni parazit”.

PROČITAJTE JOŠ:

Prozivajući Milanovića zbog navodne namerne opstrukcije, Plenković je rekao da će mu pokloniti „mastilo i penkalo“.

“HDZ i Plenkošenko meni nemaju pravo da nameću u kojem roku ću potpisati zakon, Ustav kaže osam”, rekao je juče Milanović, preneli su hrvatski Mediji.

Prethodno iz Milanovićevog kabineta je saopšteno da je predsednik Zakon o izbornim jedinicama potpisao u ustavnom roku i da je pravo pitanje zašto je taj akt usvojen 28. septembra sa rokom važenja od 1. oktobra.

Milanović je pomenuti zakon potpisao 3. oktobra.

BONUS VIDEO: Pozajmica koji se komentariše u regionu: Dodik kod Milanovića i to sa Vučićevim helikopterom