Andrej Plenković, Zoran Milanović
Foto: EPA-EFE/Virginia Mayo/BORIS PEJOVIC

Premijer Andrej Plenković prozvao je predsednika Republike Zorana Milanovića za političku neodgovornost, lenjost i namernu opstrukciju, jer nije potpisao Zakon o izbornim jedinicama na vreme kako bi stupio na snagu 1. oktobra, poručivši da će mu pokloniti mastilo i nalivpero.

Kako piše Jutarnji list, Plenković je za Milanovića rekao da je predsednik koji je „lenj, koji se nije se udostojio da poštuje volju zakonodavca, Hrvatskog sabora, koji je doneo zakon o izbornim jedinicama u propisanoj proceduri, propisanom većinom 28. septembra“, piše Jutarnji list.

Andrej Plenković Foto:FOTO HINA/ MILJENKO KLEPAC

„Trajanje jednoga potpisa i sam potpis nije posao za marvu, to je posao za predsednika Republike. Čin njegovog napora, žrtve, traje pola sekunde, potpisati akt traje pola sekunde“, rekao je Plenković.

Takvo Milanovićevo ponašanje nazvao je demonstracijom političke volje i destrukcije, kazavši da za to nema nikakvog logičnog objašnjenja.

Zoran Milanović Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

„Dakle, njegova politička sramota, njegova politička neodgovornost, njegova lenjost i namerno opstruiranje da zakon stupi na snagu“, rekao je Plenković.

Ovde je reč o velikoj političkoj neodgovornosti, o zloupotrebi jednog roka. Takođe je rekao da su i saborne službe kontaktirale Kabinet predsednika i, kako je rekao, niko od tih ljudi nije mogao tačno da kaže „da li će ovaj naći vremena ili da li će imati dovoljno mastila da potpiše zakon na vreme“.

Pročitajte još...

Najavio je da će Milanoviću za Božić kao poklon poslati „jedno mastilo i jedno nalivpero, da mu se nađe. Neka ga nosi stalno sa sobom“, dodao je premijer.

To je propuštanje obavljanja dužnosti koju predsednik Republike ima i koja se nikad pre nije dogodila, ponovio je Plenković. Onima koji pišu po društvenim mrežama poručio je da reči politička neodgovornost, lenjost, nedostatak mastila i čista politička opstrukcija – „zalepe“ Milanoviću na čelo, a ne njemu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar