Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Bosna i Hercegovina beleži 37 novih slučajeva koronavirusa u poslednja 24 sata, jedna je osoba preminula. Samo u Tešnju je zaraženo novih 13 osoba.

Iako se činilo da se situacija u Tešnju polako smiruje, ova opština je postala treći najpogođeniji grad koronavirusom u Bosni i Hercegovini. Do sada je najviše potvrđenih slučajeva u Banjaluci, zatim u Maglaju.

Krizni štab Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo danas je pozvao građane da smanje kretanje i poštuju sve naložene mere poput nošenja maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom ako nije moguće održavanje fizičke distance od dva metra.

„Zbog pojave novih slučajeva zaraze ovim virusom u drugim kantonima Federacije BiH, ali i ostalim delovima BiH, Štab preporučuje stanovnicima našeg kantona da smanje kretanje, posebno da izbegavaju mesta većih okupljanja, kao i da u slučaju potrebe za putovanjem obavezno poštuju preporučene mere. Posebno naglašavaju rizik putovanja u područja gdje su registrovani novi slučajevi zaraze“, poručeno je iz Kriznog štaba.

Istaknuto je i kako je Svetska zdravstvena organizacija, u svojim ažuriranim smernicama, preporučila svim svetskim vladama, pa tako i našoj, da svoje stanovništvo podstaknu na nošenje maski na javnim mestima na kojima postoji rizik transmisije koronavirusa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar