Foto: Richard Newton / Alamy / Alamy / Profimedia

Sajmon Dorante-Dej duže od dve godine tvrdi da su njegovi roditelji kralj Čarls IIIi i Kamile. Sada je odlučio da potpuno otvori dušu i otkrije sve detalje odrastanja u tajnosti, a želeo bi i da sve to dokumentuje Netfliks.

Ova 56-godišnjak živi u Australiji, a rođen je u Gosportu na južnoj obali Engleske, 1966. godine. Odmah po rođenju dat je na usvajanje i život je nastavio u hraniteljskoj porodici, koja se kada je imao osam meseci preselila u Australiju.

Otac je devetoro dece i tvrdi da su mu baka i deda koji su ga usvojili, inače bivši radnici na kraljevskom dvoru, rekli da je on dete sadašnjeg kralja i kraljice, piše Dejli Mejl.

Ova priča ga je zaintrigirala i počeo je da istražuje.

Došao je do zaključka da se kraljevski par sreo 1965. godine, godinu dana pre njegovog rođenja, i da su vesti o Kamilinoj trudnoći čuvali u tajnosti uz pomoć kraljevske porodice.

Nekoliko puta je apelovao na članove kraljevske porodice da mu izađu u susret i urade DNK testu, ali njegove molbe nikada nisu uslišene.

Sada se nada da će Netfliks pristati da producira njegov dokumentarac, koji bi kako smatra, uticao na to da se o njegovom slučaju oglasi neko iz kraljevske palate.

U tu svrhu planira i putovanje u Veliku Britaniju, u kojoj ga kako tvrdi očekuje sastanak sa značajnim dokumentaristom.

„Radujem se povratku u Veliku Britaniju i nadam se da ću pronaći odgovore“, rekao je Dorante-Dej.

„Trebalo bi da ja budem prvi naslednik, ne Vilijam“

Kako kaže, dodanto se aktivirao nakon smrti kraljice Elizabete II koja ga je emotivno pogodila.

Pročitajte još:

„Bio sam jako tužan kada sam saznao“, kaže Dorante-Dej i dodaje da ga je šokiralo to što je Vilijam imenovan princom od Velsa, a ne on, koji bi trebalo da bude prvi naslednik.

Takav potez Čarsla III, ili kako tvdi njegovog oca, tumači kao direktan šamar.

„Ne želim tako da se osećam, ali tako je. Samo mislim, najmanje što Čarls može da uradi jeste da mi da odgovor – prizna me. On daje Vilijamu takvu titulu, pa gde je moj odgovor? Gde je moj DNK test? Ako mi nisi otac, onda dokaži da nisi“, kaže Dorante-Dej.

Kako kaže, otac ga je time ponovo odbacio, a što je najgore, lišio ga mogućnosti da sazna istinu.

„Čarls je dobio ono što je želeo- tron, ženu, sve. Ja čak ne znam ni istinu o svojoj majci. Kada će stvari promeniti tok? Sada je vreme da dođe do srećnog kraja kakav ja zalsužujem. Rekao sam to i ranije, okej Vilijam i Hari su izgubili majku. Ali ja nikada nisam ni poznavao svoju. Nikada nisam imao tu priliku.I sada su sva ta osećanja napuštenosti i tuge izašla su na površinu kroz umiranje kraljice“, kaže Dorante-Dej.

Princ Vilijam i princ Har
Princ Vilijam i princ Hari Foto:EPA-EFE/WILL OLIVER

Tvrdi i da njega verovatno ne bi ni mogao da razume niko iz kraljevske porodice, osim možda Harija- koji je takođe odbačen.

„I u njegovom slučaju nije u pitanju neshvatanje, već ignorisanje. I osećaj bezvrednosti. I to je razlog zbog kojeg se buni na ovakav način. Pokušava da pokaže svima koliko vredi. Zato što ne oseća da vredi. To osećam i ja“, rekao je Dorante-Dej.

Na kraju „Čarlsov sin“ podvlači da ne očekuje nikakvu finansijsku korist od kraljevske porodice.

BONUS VIDEO Ispraćaj kraljice Elizabete iz prvog reda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare