Ashraf Ghani
Ashraf Ghani Foto:EPA-EFE/Pete Marovich

Talibani su izdali dekret o opštoj amnestiji za sve zvaničnike avganistanske vlade, uključujući pobeglog predsednika Ašrafa Ganija, i obećali da se oni mogu vratiti i živeti u Avganistanu, izjavio je danas visoki lider talibana Kalil Ur-Rahman Hakani.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema njegovim rečima, „nema neprijateljstva“ između talibana i svrgnutog predsednika Ašrafa Ganija, potpredsednika Amrulaha Saleha i savetnika za nacionalnu bezbednost Hamdulaha Mohiba, prenosi ruska agencija TAS S.

„Opraštamo svima: od generala koji se borio u ratu protiv nas do običnog čoveka”, rekao je Hakani u intervjuu za pakistansku “Geo TV”.

On je, takođe, pozvao Avganistance koji napuštaju zemlju da ostanu, i istakao da propagandu u kojoj se tvrdi da će im se talibani osvetiti, šire neprijatelji.

„Talibanski zvaničnik obećava da se sve etničke grupe Avganistana mogu osećati bezbedno u zemlji. Tadžici, Baloči, Hazari i Paštuni su svi naš braća”, dodao je Hakani.

Pakistanski mediji, ipak, ističu da ima još uvek mnogo ljudi koji žele da pobegnu iz Avganistana, kao i da je oko 800 Pakistanaca u Avganistanu koji žele da napuste zemlju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)