Ukrajina Rusija rat Foto:Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP/Tanjug/Dmytro Kozatski/Azov Special Forces Regiment of the Ukrainian National Guard Press Office via AP

Američki Stejt department je izdao bezbednosno upozorenje da Rusija u narednim danima pojavača napore za pokretanje napada na civilnu infrastrukturu i vladine objekte u Ukrajini.

Bezbednosno upozorenje koje je u utorak izdala američka ambasada u Kijevu glasi: „Stejt department ima informaciju da Rusija pojava napore da u narednim danima pokrene napade na civilnu infrastrukturu i vladine objekte Ukrajine“.

Američka obaveštajna zajednica je u ponedeljak skinula tajnost sa nalaza koji su utvrdili da će Rusija sve više gađati ukrajinsku civilnu infrastrukturu, rekao je američki zvaničnik upoznat sa obaveštajnim podacima, prenosi Gardijan.

Zvaničnik nije bio ovlašćen da javno komentariše nalaz, pa je govorio anonimno, prenosi AP.

PROČITAJTE JOŠ:

U upozorenju se navodi da američki građani koji su još uvek u Ukrajini, da odmah napuste tu zemlju.

„Ako čujete jaku eksploziju ili ako se aktiviraju sirene, odmah potražite zaklon“, rekao je Stejt department.

„Ako ste u kući ili zgradi, idite na najniži nivo strukture sa najmanje spoljašnjih zidova, prozora i otvora, zatvorite sva vrata i sedite blizu unutrašnjeg zida, dalje od prozora i vrata“, navodi se.

BONUS VIDEO: U napadu na Mikolajev poginuo ukrajinski industrijalac

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar