Vladimir Putin i Darja Dugina Foto:Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin je potpisao danas dekret o posthumnom dodeljivanju Ordena za hrabrost ruskoj novinarki i aktivistkinji Darji Dugin, koja je ubijena 20. avgusta, saopštila je pred-služba Kremlja.

„Dodeliti (posthumno) Orden za hrabrost Darji Aleksandrovnoj Duginoj, dopisniku privatnog akcionarskog društva Cragrad Media iz Moskve za iskazanu hrabrost i posvećenost u obavljanju svojih profesionalnih dužnosti“, navodi se u predsedničkom dekretu, prenosi TAS S.

Pročitajte još:

U telegramu saučešća koji je ranije uputio porodici ubijene novinarke, ruski predsednik je ocenio da je Dugina kao novinarka, naučnica, filozof i ratni dopisnik, pošteno služila svom narodu i otadžbini i „svojim delima dokazala šta znači biti ruski patriota“.

Darja Dugina, politikolog i novinarka, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, rođena je 1992. godine.

Poginula je u subotu uveče kod sela Boljšije Vjazemi u Moskovskoj oblasti od eksplozivne naprave koja je bila podmetnuta u njeno vozilo.

BONUS VIDEO FSB objavio snimke: Šta je osumnjičena za ubistvo Dugine radila u Rusiji VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare