Francuska stadion
Stadion u Lionu u Francuskoj pretvoren u centar za masovnu vakcinaciju Foto:EPA-EFE/YOAN VALAT

U francuskom gradu Lionu glavni stadion je otvoren je kao centar za masovnu vakcinaciju tokom uskršnjeg vikenda, a i hiljade ljudi provele su praznik u redu za injekcije na hipodromima, u sportskim arenama ili drugim mestima dok Francuska pokušava da ubrza vakcinaciju usred nove navale slučajeva koronavirusa.

Dok je Evropa slavila svoj drugi Uskrs zaredom pod oblakom pandemije, neki gradovi su zaustavili vakcinaciju tokom dugog prazničnog vikenda – prkoseći insistiranju francuskog predsednika Emanuela Makrona da „tokom vakcinacije nema vikenda ili slobodnih dana“

POGLEDAJTE JOŠ:

Medicinskim radnicima treba „napokon malo odmora“, rekao je zvaničnik francuskog grada Strazbura, koji je zatvorio objekte za vakcinaciju od Velikog petka do uskršnjeg ponedeljka, državnog praznika.

Ipak, na stadionu u Lionu se okupio veliki broj građana Francuske, jer je proces vakcinacije stagnirao u poslednjem periodu. To je dovelo do veliko broja novozaraženih na dnevnom nivou, pa su vlasti bile primorane da stvore uslove za bržu vakcinaciju.

To je učinjenom opremanjem mnogih velikih hala i stadiona medicinskom opremom i vakcinama, kako bi što veći broj građana primio vakcinu.

Uskršnji praznici nisu omeli ovu nameru, pa je danas veliki broj građana primio vakcinu na stadionu u Lionu, ali i drugim vakcinacionim punktovima.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar