Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

O intervjuu princa Harija i Megan Markl ne prestaje da se priča već danima. Oni su u "intervjuu veka", kako ga mnogi nazivaju, izneli niz tvrnji koje su šokirale javnost širom sveta. Na njihove tvrdnje oglasila se i Bakingemska palata, a jedno je sigurno, ovom razgovoru sa Oprom pisaće se još dugo.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedna od tvrdnji koju je Megan iznela, a koja se najviše komentarisala bila je ona o navodnom rasizmu. Naime, Megan tvrdi kako kraljevska porodica njenom sinu još u vreme dok je bila trudna, nije htela da da kraljevsku titulu, i to zbog boje kože.

Megan je nekoliko puta tokom intervjua naglasila kako nije ništa znala o kraljevskoj porodici sve dok nije postala njihova članica, a priznala je i da su se ona i Hari u tajnosti venčali tri dana pre zvanične ceremonije.

Takođe, veliku pažnju je privukla i tvrdnja o pasošu. Ona je navela da nije imala pristup svom pasošu, vozačkoj dozvoli i ključevima nakon što je postala član kraljevske porodice.

Međutim, da li je to zaista tako? Ove tvrdnje je pokušao da proveri britanski Dejli mejl.

Megan nikad nije istraživala britansku kraljevsku porodicu

Mediji pišu da je verovatnoća za tako nešto mala.

Megan je otpočetka intervjua sa Oprom tvrdila kako nikada nije „gulglala“ princa Harija, kao ni ostale članove kraljeske porodice. Međutim, u medijima su se oglasili stručnjaci za kraljevsku porodicu kao i Meganina bivša prijateljica koji tvrde suprotno.

„Naravno, oboje su pre sastanka na slepo ‘uradili svoj zadatak’ i ‘guglali’ se međusobno. Hari, koji je proučio Megan na društvenim mrežama, bio je zainteresovan“, ističe se. Slično tvrdi i Meganina prijateljica i kuma na venčanju sa njenim prvim suprugom Trevorom Engelsom, Ninaki Pridi.

„Meghan je oduvek bila fascinirana kraljevskom porodicom. Htela je da postane nova princeza Dajana’, ispričala je za Dejli mejl Ninaki nešto pre raskošnog venčanja Megan Markl i princa Harija u maju 2018. godine.

Megan i Hari tajno su se venčali tri dana pre zvanične ceremonije

Mediji takođe ističu da je verovatnoća za ovo mala.

„Tri dana pre našeg venčanja, mi smo se zapravo venčali. Nazvali smo biskupa i samo mu rekli ‘Gledajte, ovo je spektakl za svet, ali mi želimo to obaviti sami. Bili smo sami nas dvoje u dvorištu sa nadbiskupom’, otkrila je Megan u intervjuu.

Međutim, Engleska crkva propisuje da prilikom venčanja moraju biti prisutna barem dva svedoka, prenosi Story.hr. Takođe, publika ima neograničeno pravo da prisustvuje u crkvi za vreme ceremonije venčanja, kako bi mogla da eventualno iskaže protivljenje sklapanju braka.

Dejli mejl piše kako je verovatno ovde bila reč tek o razmeni zaveta, a ne o pravom venčanju.

Arči je rođenjem stekao pravo na titulu ‘princa’?

Mediji pišu da je verovatnoća za ovako nešto nikakva.

„Činjenica da prvo ‘obojeno’ dete u kraljevskoj porodici ne bi imalo titulu kao i ostali unučići… Nemaju pravo to da mu oduzmu“, rekla je Megan govoreći o rasizmu na dvoru i činjenici da se porodici ne bi nikako sviđalo da naslednik princa Harija bude – druge rase.

Ipak, titulu princa, kraljevska porodica nije Archieju mogla da oduzme jer – on ju ni nije stekao rođenjem.

Naime, on bi tu titulu mogao da stekne tek u slučaju da princ Čarls dođe na tron, dok su je deca Vilijama i Kejt stekla po rođenju, jer će Vilijam jednog dana biti britanski kralj.

Prema zakonu iz 1917. godine kojeg je doneo kralj Džordž V, samo deca onih koji su direktni naslednici krune mogu naslediti kraljevske titule.

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Megan je tvrdila da nije imala pristup svom pasošu

Američka glumica kod Opre je rekla kako od 2016. godine, kada je postala deo kraljevske porodice, nije imala pristup svom pasošu, ključevima automobila i vozačkoj dozvoli, a Dejli mejl tvrdi kako je Megan opet lagala javnost jer je najmanje 13 puta otputovala u inostranstvo u periodu od 2016. godine do trenutka kada je par napustio svoje obveze i dužnosti u kraljevskoj porodici.

Prema pisanju Mejla, kraljica tokom zvaničnih putovanja ne mora da ima pasoš, ali ostali članovi kraljevske porodice dužni su da je imaju kod sebe kada odlaze u inostranstvo, prenosi Večernji.hr.

Poznavaoci odnosa i pravila u kraljevskoj porodici kažu kako je Megan pasoš možda uzet na čuvanje i nezamislivo im je da Megan pasoš nije nosila na lična i privatna putovanja, kao što je put u Njujork, gde je organizovala darivanje za prinovu, na putovanje kod prijatelja u Kanadu, zabavu u Amsterdamu i odlazak na jezero Komo u vilu prijatelja Džorža Klunija.

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Megan i Hari na prvo su zajedničko putovanje krenuli samo šest nedelja nakon što je započela njihova romansa 2016. godine i tada je princ odveo svoju buduću suprugu u safari-kamp u Bocvani. Nakon toga usledilo je putovanje kod Džordža i Amal Kluni u Italiju, a potom je par bio u Holandiji, u Nici, u Torontu… U avgustu 2019. godine par je proslavio Meghanin 38. rođendan u ekskluzivnom kompleksu vile Vista Alegre na Ibici.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)