Foto: Profimedia/ Andrew Parsons / Polaris /, N1, Twitter

Operska pevačica Nevena Pavlović Bridžen, supruga britanskog poslanika Endrjua Bridžena, žestoko je kritikovala britansku ministarku zdravlja Nadin Doris da je, time što je kasno otkrila da je zaražena koronavirusom, ugrozila život njene bebe i stare majke.

Nevena Bridžen, čiji se suprug Endrju, član Konzervativne stranke, povukao u samoizolaciju pošto je prošle nedelje bio u kontaktu sa zaraženom Nadin Doris u Donjem domu parlamenta, žestoko je napala ministarku na Tviteru jer nije otkrila svoju dijagnozu na vreme.
Operska pevačica, rođena u Srbiji, optužila je Nadin Doris da je time ugrozila zdravlje njenog sinčića i ostarele majke, čak je i „lajkovala“ tvit u kojem neki traže da se političarka uhapsi.

„Zašto im niste rekli da ste sedeli pored mog supruga Endrjua Bridžena u četvrtak u salonu za čaj i da on sada ne može da se testira. Imam bebu i 75-godišnju majku koji su sada u opasnosti. Vi ste dobili medicinsku pomoć a nama niko ne dolazi da pomogne!“, napisala je Nevena na svom Tviter nalogu.

Foto: Twitter/ Nevena Bridgen

To je izazvalo burnu reakciju na drugoj strani jer je Doris, inače i autorka romana, dovela u pitanje tvrdnju Endrjua Bridžena da se izlovao nakon ručka s njom u Vestminsteru.
„Zato što nisam sedela pored Vašeg supruga. On je bio u sali kad sam ušla, za drugim stolom daleko od mog. U poruci mi je napisao da je sedeo pored mene. Bila sam previše bolesna da diskutujem o tome, ali ne i da ne znam da to nije istina. Rekla sam mu da pozove hitnu pomoć ako je zabrinut“, uzvratila je ministarka.

Nevena Pavlović Bridžen Foto: N1

Usledio je odgovor od Nevene: „Žao mi je što ste bolesni, želim Vam brz oporavak, ali da Vam kažem: apsolutno ste sedeli pored mog muža u sali za čaj. Da li ste rekli i Dominiku Rabu, državnom sekretaru i ministrima da zovu Hitnu pomoć? Ili je ovo samo preporuka za obične članove parlamenta i obične ljude?“

Endrju Bridžen je ispričao svoju verziju događaja za „Gardijan“, potvrdivši reči svoje supruge.
– Moja žena je operska pevačica i prava primadona, dok se Nadin samo ponaša kao primadona – izjavio je Endrju.

Nevena Bridžen, rođena Pavlović, ćerka je džez bubnjara Dragana i unuka (sa majčine strane) narodnog guslara Petra Perunovića Peruna. Posle diplomiranja na Muzičkoj akademiji u Beogradu magistrirala je na Muzičkoj školi Gildhol u Londonu. Endrjua je upoznala preko zajedničkih prijatelja. Venčali su se 2017.
Endrju ima troje dece sa prvom suprugom Džeki od koje se rastao 2011.

Sem što je posvećena svojoj muzičkoj karijeri, Nevena vodi i sajt Wives of Westminster (Žene Vestminsterske), glamuroznu stranicu za supruge članova parlamenta i drugih izabranih zvaničnika, „pod uslovom da su moderne, prefinjene žene sa mozgom, srcem i stilom“ i na njoj promoviše razne luksuzne nekretnine, brendove i političke stavove, prenosi „Dejli mejl“.

Nadin Doris, britanska ministarka zdravlja Foto: Rob Welham / Camerapress / Profimedia

Svađa između Nevene i Nadin izbila je pošto je ministarka zdravlja otkrila da je zaražena koronavirusom na događaju povodom Dana žena koji je organizovao premijer Boris Džonson u svojoj rezidenciji. Nekoliko članova parlamenta koji su prisustvovali događaju otkrilo je da su u samovoljnoj izolaciji, budući da su bili u blizini Nadin Doris.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram