Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Uprava za imovinu zadužena je da po hitnom postupku, u skladu sa propisima, opremi privremene bolnice opremom koja je neophodna za njihov rad, a vojska Crne Gore da obezbedi neprekidnu zaštitu 24 sata u objektima i oko njih.

Vlada Crne Gore donela je, bez održavanja sednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, odluku da se u objektima u Podgorici, Golubovcima, Baru i Beranama sprovodi lečenje lica obolelih od zarazne bolesti COVID-19, saopšteno je iz Vlade.

Odlučeno je da se objekti „Bemax arena“ i Velika dvorana SC „Morača“ u Podgorici, Sportska sala JU „Srednja mešovita škola Golubovci“, Sportska dvorana „Topolica“ u Baru i Hala sportova u Beranama odrede za privremene bolnice, pišu Vijesti.

Navedeni objekti se, kako je saopšteno, ustupaju na korišćenje bez nadoknade.

Uprava za imovinu je zadužena da po hitnom postupku, u skladu sa propisima, opremi privremene bolnice opremom koja je neophodna za njihov rad, a Vojska Crne Gore da obezbedi neprekidnu zaštitu 24 sata u objektima i oko njih.

Vlada je donela i Odluku o načinu ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja poreza na dodatu vrednost i carine za medicinska sredstva i zaštitnu opremu koja se uvoze kao donacija, radi suzbijanja posledica nastalih usled epidemije zarazne bolesti COVID19.