Foto: Promo

Srpski tabloidi Informer i Alo preneli su vest da je N1 zabranjen u Hrvatskoj. Ispostavilo se da je u pitanju samo prekid saradnje s jednim operaterom, dok je N1 i dalje dostupan na Hrvatskom telekomu, Optimi i Total TV-u.

Pročitajte još:

Dnevni list Informer danas je objavio vest da gledaoci koji u Hrvatskoj koji koriste usluge austrijskog operatera neće moći da gledaju kanale United Media – N1 i Sport Klub, jer sa tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku saradnje. „Ovo je samo još jedan dokaz u nizu da televizija koja je pod uticajem Dragana Đilasa ne posluje valjano, pa im udaraju zabrane širom regiona“, navode u identičnom tekstu Informer i Alo.

Iz N1 je danas saopšteno da samo gledaoci koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. marta neće moći da gledaju kanale United Media – N1 i Sport Klub jer sa tom kompanijom nije postignut dogovor o nastavku saradnje.

„Jako smo iznenađeni odlukom operatera A1 da ne obnovi ugovor o distribuciji kanala, posebno imajući u vidu da su im ponuđeni apsolutni isti uslovi koji su važili i do sada. Sa njima smo sarađivali dugi niz godina i žao nam je što ta saradnja nije nastavljena uprkos dobroj volji sa naše strane da do toga dođe“, navodi se u saopštenju N1.

Građani koji koriste njihove usluge, već od kraja marta, više neće biti u prilici da najvažnije dnevne događaje prate na vodećem informativnom kanalu N1 ali ni da gledaju vrhunski sportski program na SK kanalima, posebno trke Formule 1 koje počinju, a čije pravo prenosa u Hrvatskoj ima Sport Klub.

Televizija N1 je ekskluzivni partner globalnog televizijskog news kanala CNN, u realnom vremenu izveštava o svim najvažnijim događajima a njihove kamere su uvek tamo gde se dešava nešto bitno. Vrhunski tim profesionalnih novinara godinama priprema prepoznatljive talk show i političke emisije, razgovara sa relevatnim sagovornicima, analizira situacije i nudi građanima pravovremene, tačne i nepristrasne informacije, navodi se u saopštenju.

Sa druge strane, Sport klub je godinama unazad sinonim za najbolji sportski kanal.. Pored trka Formule 1 koje su novitet u Hrvatskoj, svoj program su od ove godine obogatili i prenosima nemačke Bundeslige i Bundesliga2 ili popularne Cvajte. U standardnoj ponudi je i Premijer liga i FA kup, a gledaoci na SK kanalima mogu pratiti i MOTO GP trke, Euroligu i Eurokup, vrhunski tenis na ATP turnirima i Wimbledonu kao i NFL.

Korisnici A1, takođe neće moći da gledaju ni dečje kanale Pikaboo i Vavoom. Svi kanali United Media su dostupni u ponudi Hrvatskog Telekoma i Total TV-a.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar